Egy saját elgondolásból készített torta, igazi ősz színekkel és ízekkel. Legalábbis nekem az....
Hozzávalók a tésztához, egy 18 cm átmérőjű tortához: 4 db tojás, 4 evőkanál cukor, 4 púpozott evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor,
a piskóta megkenéséhez: nutella és ribizlilekvár,
a krémhez: egy 20 vagy 25 dkg-os kész gesztenyemassza, 2 dl hulala habalap (vagy 3 dl tejszínhab, habfixáló és ízlés szerint cukor),
a díszítéshez: dió, csokoládéreszelék, és nálam most rahát darabkák.
a piskóta megkenéséhez: nutella és ribizlilekvár,
a krémhez: egy 20 vagy 25 dkg-os kész gesztenyemassza, 2 dl hulala habalap (vagy 3 dl tejszínhab, habfixáló és ízlés szerint cukor),
a díszítéshez: dió, csokoládéreszelék, és nálam most rahát darabkák.
Elkészítése:
Először a piskótát sütöttem meg. A fehérjéket felvertem, hozzáadtam a sárgáját, cukrot, lisztet és a sütőport. Kivajazott és kilisztezett csatos formában, előmelegített sütőben megsütöttem. Amikor kihűlt, kettévágtam.
A gesztenyemasszához hozzákevertem a habnak kb. felét, vagy kicsit kevesebbet mint a fele. Cukor nem kellett hozzá, mert a gesztenye és a hulala is cukrozott volt.
Az alsó lapot megkentem a lekvárral, erre jött a gesztenyés krém, rá a második lap, amit nutellával kentem meg. A maradék tejszínhabbal körbe bevontam a tortát.
Tetejét fél diógerezdekkel, csokoládé reszelékkel és színes rahát darabkákkal díszítettem.
A gesztenyemasszához hozzákevertem a habnak kb. felét, vagy kicsit kevesebbet mint a fele. Cukor nem kellett hozzá, mert a gesztenye és a hulala is cukrozott volt.
Az alsó lapot megkentem a lekvárral, erre jött a gesztenyés krém, rá a második lap, amit nutellával kentem meg. A maradék tejszínhabbal körbe bevontam a tortát.
Tetejét fél diógerezdekkel, csokoládé reszelékkel és színes rahát darabkákkal díszítettem.
A gesztenyemasszához keverjük a tejszínt |
A piskóta megtöltése: ribizlilekvárral és gesztenyekrémmel... |
...és a másik piskótalap nutellával. A tetejére pedig a tejszínhab kerül. |
A tejszínhabbal bevont torta, kezdődhet a díszítése |
De finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm! Finom volt, sajnos már csak múlt időben lehet mondani :-) de biztos még máskor s fogok ilyet sütni :-)
TörlésGyönyörű, éppen a színekre figyeltem fel legelőször. :) Bár az íze sem lehet semmi!
VálaszTörlésAmúgy kisebb formában sütötted, ha jól sejtem, nem a legnagyobbikban, ugye? :)
Köszönöm Edith! Igen jól láttad, kicsi torta volt :-) most gyorsan oda is írtam, hogy csak 18 cm-es formában készült :-)
TörlésSzép és finom, igazi őszi torta! :)
VálaszTörlésIstenien néz ki! :) Milyen finom lehet! Nagyon hangulatosak a képek ! :)
VálaszTörlésKöszi Vanilin!
TörlésHú, ez igen. Annak ellenére, hogy "csak" 18 cm-es a forma ez nagyon csalóka, mert én jó emberes méretűnek látom a szeleteket, meg a rétegeket is jó magasnak. Szóval, finom lehetett.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Közelről van fényképezve, azért látszik nagyobbnak. A szeletek nem emberesek, csak asszonyosak :-) :-) :-)
Törlés:D Mint a székelyeknél: a sör nem ital, az asszony nem ember... :-)
TörlésIgazán szép torta, hát még milyen finom is lehetett! Egy "asszonyos" szeletet szívesen bevállaltam volna! :-)
Sajnos elfogyott már, de legközelebb megkínállak egy asszonyos szelettel :-)
Törlés:) :) :)
TörlésGerdi, amióta van Igazi Csíki Sör, azóta a székely ember is megváltoztatta egy kicsit az álláspontját! ;) :)