2011. augusztus 24., szerda

Saslik


Hozzávalók: füstölt szalonna, kolbász, csirkemell, vöröshagyma, lila hagyma, vastag húsú paprika (még jobb, ha színes), cukkini.

A hozzávalókat feldaraboljuk, szeleteljük. A hagymát lehet kicsit vastagabb karikákra vágni, hogy ne essen le azonnal a nyársról. A húsdarabokat  1-2 órával sütés előtt bepácoljuk, olaj és szárnyasokhoz való fűszer keverékébe, ízlés szerint, ami lehet kakukkfű, rozmaring, bors, majoránna, kevés borsikafű és zsálya.
Ezeken a nyersanyagokon kívül tűzhetünk a nyársra padlizsánt, gombát, vagy más zöldségfélét, valamint többféle szalonnát, esetleg virslit. A csirkemell azért a legjobb, mert az hamar megpuhul, és így egyszerre sül meg a zöldségekkel. 
Süthetjük szabadban és grillsütőben egyaránt, kinek milyen lehetősége van, de ami a lényeg, mindenhogyan nagyon finom.

A nyársról levéve, a tányéron

Egy újabb saslik sütés, most cukkini is van rajta - sütés előtt

És sütés után

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Én is nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, nagyon gyors voltál, ebben a percben töltöttem fel :-)

    VálaszTörlés
  3. :)
    Megéreztem a finom illatokat!
    :)))

    VálaszTörlés
  4. Istenien néz ki, és mennyire finom lehet...Hmmm :)))

    VálaszTörlés
  5. Én is illat után jöttem, csak messzebbről :D Finom kis nyársak!!!!

    VálaszTörlés
  6. Igen-igen-igen! Nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
  7. Nyálcsorgató ez a szalonnás-kolbászos-zöldséges csirkesaslik!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...