Hozzávalók: füstölt szalonna, kolbász, csirkemell, vöröshagyma, lila hagyma, vastag húsú paprika (még jobb, ha színes), cukkini.
Elkészítése:
A hozzávalókat feldaraboljuk, szeleteljük. A hagymát lehet kicsit vastagabb karikákra vágni, hogy ne essen le azonnal a nyársról. A húsdarabokat 1-2 órával sütés előtt bepácoljuk, olaj és szárnyasokhoz való fűszer keverékébe, ízlés szerint, ami lehet kakukkfű, rozmaring, bors, majoránna, kevés borsikafű és zsálya.
Ezeken a nyersanyagokon kívül tűzhetünk a nyársra padlizsánt, gombát, vagy más zöldségfélét, valamint többféle szalonnát, esetleg virslit. A csirkemell azért a legjobb, mert az hamar megpuhul, és így egyszerre sül meg a zöldségekkel.
Süthetjük szabadban és grillsütőben egyaránt, kinek milyen lehetősége van, de ami a lényeg, mindenhogyan nagyon finom. Ez a saslik a szüleimnél, vidéken készült, grillsütőben.
A nyársról levéve, a tányéron |
Egy újabb saslik sütés, most cukkini is van rajta - sütés előtt |
És sütés után |
Nagyon guszták! Én is nagyon szeretem!
VálaszTörlésKöszi, nagyon gyors voltál, ebben a percben töltöttem fel :-)
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésMegéreztem a finom illatokat!
:)))
Istenien néz ki, és mennyire finom lehet...Hmmm :)))
VálaszTörlésÉn is illat után jöttem, csak messzebbről :D Finom kis nyársak!!!!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek.
VálaszTörlésIgen-igen-igen! Nagyon szeretem :)
VálaszTörlésNyálcsorgató ez a szalonnás-kolbászos-zöldséges csirkesaslik!!
VálaszTörlés