2011. augusztus 22., hétfő

Kígyórétes


Meggyes-diós és meggyes-mákos rétesek

Hozzávalók 2 db 35 cm hosszú rétes tésztájához: 25 dkg liszt, 1 tojás, fél dl tej, másfél-két dkg élesztő, 10 dkg margarin, 2 evőkanál cukor,
a tetejére a kenéshez: 1 tojás,
a töltelék lehet: alma, túró, dió, mák, meggy, hasonlóan a hagyományos rétesekéhez.
 
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, de nem kell keleszteni, legfeljebb addig, míg a tölteléket elkészítjük. A tésztát két részre osztjuk, egyenként 35x25 cm-re kinyújtjuk, és a képen láthatóan a két hosszabbik oldalán, 1/3 részen kicsit ferdén, kb. két ujjnyi széles csíkokra bevagdossuk. Középre tesszük a tölteléket, felváltva ráhajtjuk a csíkokat, tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

A tészta a töltelékkel

Ráhajtjuk a csíkokat

Tepsibe tesszük

A kisült rétesek



4 megjegyzés: