2011. augusztus 22., hétfő

Kígyórétes


Hozzávalók 2 db 35 cm hosszú rétes tésztájához: 25 dkg liszt, 1 tojás, fél dl tej, másfél-két dkg élesztő, 10 dkg margarin, 2 evőkanál cukor.
A tetejére a kenéshez 1 tojás.
A töltelék lehet alma, túró, dió, mák, hasonlóan a hagyományos rétesekéhez.
A képeken látható rétesekhez meggyes-diós és meggyes-mákos töltelékkel készítettem.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, de nem kell keleszteni, legfeljebb addig, míg a tölteléket elkészítjük. A tésztát két részre osztjuk, egyenként 35x25 cm-re kinyújtjuk, és a képen láthatóan a két hosszabbik oldalán, 1/3 részen kicsit ferdén, kb. két ujjnyi széles csíkokra bevagdossuk. Középre tesszük a tölteléket, felváltva ráhajtjuk a csíkokat, tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

A tészta a töltelékkel

Ráhajtjuk a csíkokat

Tepsibe tesszük

A kisült rétesek

4 megjegyzés:

  1. Guszta, nálam szilvával készült, egy-két hete :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett, biztos finom is.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindenkinek. Finom volt, csak már rég elfogyott.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...