Hozzávalók: 6 db tölteni való paprika, 30 dkg darált hús, 4-5 csapott evőkanál rizs, 6-8 evőkanál víz, hagyma, só, bors, őrölt paprika, őrölt köménymag, 1 tojás, esetleg töltelékhez való fűszerkeverék, 3/4 liter paradicsomlé.
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd elkészítjük a tölteléket. A darál húsba elkeverjük az egész tojást, az apróra vágott hagymát, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a nyers rizst, és belekeverjük a vizet, ami a rizs dupla mennyisége, így főzés közben a rizsnek van honnan magába szívnia a vizet, és a töltelék lágyabb marad.
Beletöltjük a paprikákba, majd felöntjük a paradicsomlével (én mindig szüleim által házilag készített paradicsomlét használok), és szoktam egy kis vízzel még hígítani, mert főzés közben úgyis elfő sok a levéből. A végén egy kis rántással besűríthetjük.
Tölteni való paprikát, jobbára piros húsút - magházától megtisztítva - minden évben szoktam eltenni a mélyhűtőbe, így egész évben bármikor megfőzhetem a töltött paprikát.
Nagyon szeretem. Most nyeltem is egy nagyot. :)))
VálaszTörlésÉva írta:
VálaszTörlésNagyon jók a képek, tényleg olyan mintha itt lenne előttem a tányéron, csak meg kellene enni.
További jó főzőcskézést!
Napok óta kering a fejemben a gondolat, hogy paprikát kéne tölteni, végleg elcsábultam rá :)
VálaszTörlés