A képek az idei, és a korábbi nyaralásaink során elfogyasztott reggeliket és vacsorákat tartalmazzák. Mostanra sok összegyűlt, így hát egy csokorba gyűjtöttem. Az ízeket sajnos nem tudom továbbadni, de a képek magukért beszélnek. A felvételek - egy kivételével - a torockói Bitai Panzióban és a zetelaki Küküllő Panzióban készültek.
Reggelinél ülünk Torockón, a Bitai panzióban |
Szalonnás juhtúrós puliszka (Bitai Panzió) |
Szalonna, kolbász és miccs (Küküllő Panzió) |
(Bitai Panzió) |
Hidegtál és bundás kenyér (Bitai Panzió) |
(Küküllő Panzió) |
Krumplis-szalonnás lángos, a tetején sajttal (Bitai Panzió) |
(Küküllő Panzió) |
(Bitai Panzió) |
(Küküllő Panzió) |
Rántotta (Bitai Panzió) |
Padlizsán krém és hidegtál (Bitai Panzió) |
A jobb oldali tálon "zetelaki rántotta", ami lecsó tükörtojással (Küküllő Panzió) |
A hidegtálon többek között májas és véres hurka is volt (Bitai Panzió) |
Juhtúrós puliszka (Bitai Panzió) |
Sült kolbász (Bitai Panzió) |
(Bitai Panzió) |
Miccs mustárral, mögötte padlizsán krém (Küküllő Panzió) |
(Bitai Panzió) |
Tárkonyos pityókaleves (Bitai Panzió) |
Húsleves grízgaluskával (Bitai Panzió) |
Csorba (Küküllő Panzió) |
Zöldpaszulyleves (Bitai Panzió) |
Borsóleves (Bitai Panzió) |
Zöldségleves (Küküllő Panzió) |
Csorba (Bitai Panzió) |
Babgulyás Szentegyházán, a Múzeum Szállóban |
Sült csirkemell petrezselymes krumplival (Bitai Panzió) |
Pörkölt kagylótésztával (Bitai Panzió) |
Töltelékes káposzta (Bitai Panzió) |
Sült csirke (Bitai Panzió) |
Sült pisztráng (Küküllő Panzió) |
Hagymás szelet (Bitai Panzió) |
Tordai pecsenye (Bitai Panzió) |
Sült csirkemáj rizzsel (Bitai Panzió) |
Rántott szelet (Küküllő Panzió) |
Töltött paprika (Bitai Panzió) |
Pörkölt puliszkával (Bitai Panzió) |
Ismét töltelékes káposzta (Bitai Panzió) |
Sülnek a halak (Küküllő Panzió) |
Tordai pecsenye (Bitai Panzió) |
Sült kolbász párolt káposztával (Bitai Panzió) |
Készül a házi kenyér a Küküllő Panzióban |
A bedagasztott tészta (Küküllő Panzió) |
A szépen kisült friss kenyerek (Küküllő Panzió) |
Káposztás lepény - kenyértésztából (Küküllő Panzió) |
Sülnek a kürtőskalácsok (Küküllő Panzió) |
Már el is készült (Küküllő Panzió) |
Lehet enni (Küküllő Panzió) |
Kapros ordás tészta (Bitai Panzió) |
Somodi kalács (Bitai Panzió) |
Aranygaluska (Bitai Panzió) |
Raháttal - gyümölcsízű zselészerű édesség - töltött kiflik (Bitai Panzió) |
Kakaós csiga (Bitai Panzió) |
Mákos kalács (Bitai Panzió) |
Meggyes habos szelet (Bitai Panzió) |
Diós csiga (Bitai Panzió) |
Kakaós piskóta (Bitai Panzió) |
Készül az áfonyalekvár a Küküllő Panzióban |
Már az üvegekben (Küküllő Panzió) |
:)Olyan fura,hogy ami nektek érdekes,az nekünk fel sem tűnik,annyira hozzászoktunk..:))Jó volt nézni a fotókat,fincsiket ettetek!
VálaszTörlésCsak megerősíteni tudom Edót: a fentiekből számunkra sok minden egyszerű, hétköznapi fogás. De persze, ez nem azt jelenti, hogy nem finomak!:) Szerintem is fejedelmi ellátásban volt részetek mindkét helyen.:) LÁtszik, hogy az említett vendéglátó helyek "tudják, mit csinálnak", azaz kimondottan a helyi specialitásokra fektetik a hangsúlyt, és azzal kápráztatják el a vendégeket.
VálaszTörlésTalán, amin kicsit fejleszthetnének, az a tálalás módja, a dizájn. Mert ugye, tudvalévő, először a szemünkkel eszünk.:)
Én is köszönöm az összefoglalót, a csokorba gyűjtött fotókat!:)
Edó, Sedith de jó nektek!
VálaszTörlésKatalin rendkívül guszta a menü. A kenyérdagasztás különösen tetszett. :)))
Mindenkinek köszönöm a bejegyzést.
VálaszTörlésMindig nagyon finomakat szoktunk enni, és attól még jobban ízlik, hogy szeretettel adják.
Szerintem nagyon gusztusosan tálalnak mindkét helyen, a fényképezéskor sokszor mi rendezgetjük át az asztalt, hogy a képre minden ráférjen.