2011. augusztus 15., hétfő

Erdély ízei


A képek az idei, és a korábbi nyaralásaink során elfogyasztott reggeliket és vacsorákat tartalmazzák. Mostanra sok összegyűlt, így hát egy csokorba gyűjtöttem. Az ízeket sajnos nem tudom továbbadni, de a képek magukért beszélnek. A felvételek - egy kivételével - a torockói Bitai Panzióban és a zetelaki Küküllő Panzióban készültek.

Reggelinél ülünk Torockón, a Bitai panzióban

Szalonnás juhtúrós puliszka (Bitai Panzió)

Szalonna, kolbász és miccs (Küküllő Panzió)

(Bitai Panzió)

Hidegtál és bundás kenyér (Bitai Panzió)

(Küküllő Panzió)

Krumplis-szalonnás lángos, a tetején sajttal (Bitai Panzió)

(Küküllő Panzió)

(Bitai Panzió)

(Küküllő Panzió)

Rántotta (Bitai Panzió)

Padlizsán krém és hidegtál (Bitai Panzió)

A jobb oldali tálon "zetelaki rántotta", ami lecsó tükörtojással (Küküllő Panzió)

A hidegtálon többek között májas és véres hurka is volt (Bitai Panzió)

Juhtúrós puliszka (Bitai Panzió)

Sült kolbász (Bitai Panzió)

(Bitai Panzió)

Miccs mustárral, mögötte padlizsán krém (Küküllő Panzió)

(Bitai Panzió)

Tárkonyos pityókaleves (Bitai Panzió)

Húsleves grízgaluskával (Bitai Panzió)

Csorba (Küküllő Panzió)

Zöldpaszulyleves (Bitai Panzió)

Borsóleves (Bitai Panzió)

Zöldségleves (Küküllő Panzió)

Csorba (Bitai Panzió)

Babgulyás Szentegyházán, a Múzeum Szállóban

Sült csirkemell petrezselymes krumplival (Bitai Panzió)

Pörkölt kagylótésztával (Bitai Panzió)

Töltelékes káposzta (Bitai Panzió)

Sült csirke (Bitai Panzió)

Sült pisztráng (Küküllő Panzió)

Hagymás szelet (Bitai Panzió)

Tordai pecsenye (Bitai Panzió)

Sült csirkemáj rizzsel (Bitai Panzió)

Rántott szelet (Küküllő Panzió)

Töltött paprika (Bitai Panzió)

Pörkölt puliszkával (Bitai Panzió)

Ismét töltelékes káposzta (Bitai Panzió)

Sülnek a halak (Küküllő Panzió)

Tordai pecsenye (Bitai Panzió)

Sült kolbász párolt káposztával (Bitai Panzió)

Készül a házi kenyér a Küküllő Panzióban

A bedagasztott tészta (Küküllő Panzió)

A szépen kisült friss kenyerek (Küküllő Panzió)

Káposztás lepény - kenyértésztából (Küküllő Panzió)

Sülnek a kürtőskalácsok (Küküllő Panzió)

Már el is készült (Küküllő Panzió)

Lehet enni (Küküllő Panzió)

Kapros ordás tészta (Bitai Panzió)

Somodi kalács (Bitai Panzió)

Aranygaluska (Bitai Panzió)

Raháttal - gyümölcsízű zselészerű édesség - töltött kiflik (Bitai Panzió)

Kakaós csiga (Bitai Panzió)

Mákos kalács (Bitai Panzió)

Meggyes habos szelet (Bitai Panzió)

Diós csiga (Bitai Panzió)

Kakaós piskóta (Bitai Panzió)

Készül az áfonyalekvár a Küküllő Panzióban

Már az üvegekben (Küküllő Panzió)



4 megjegyzés:

  1. :)Olyan fura,hogy ami nektek érdekes,az nekünk fel sem tűnik,annyira hozzászoktunk..:))Jó volt nézni a fotókat,fincsiket ettetek!

    VálaszTörlés
  2. Csak megerősíteni tudom Edót: a fentiekből számunkra sok minden egyszerű, hétköznapi fogás. De persze, ez nem azt jelenti, hogy nem finomak!:) Szerintem is fejedelmi ellátásban volt részetek mindkét helyen.:) LÁtszik, hogy az említett vendéglátó helyek "tudják, mit csinálnak", azaz kimondottan a helyi specialitásokra fektetik a hangsúlyt, és azzal kápráztatják el a vendégeket.
    Talán, amin kicsit fejleszthetnének, az a tálalás módja, a dizájn. Mert ugye, tudvalévő, először a szemünkkel eszünk.:)
    Én is köszönöm az összefoglalót, a csokorba gyűjtött fotókat!:)

    VálaszTörlés
  3. Edó, Sedith de jó nektek!
    Katalin rendkívül guszta a menü. A kenyérdagasztás különösen tetszett. :)))

    VálaszTörlés
  4. Mindenkinek köszönöm a bejegyzést.
    Mindig nagyon finomakat szoktunk enni, és attól még jobban ízlik, hogy szeretettel adják.
    Szerintem nagyon gusztusosan tálalnak mindkét helyen, a fényképezéskor sokszor mi rendezgetjük át az asztalt, hogy a képre minden ráférjen.

    VálaszTörlés