![]() |
A dzsem vajas kenyéren.... |
Ezt a dzsemet Édesapám főzte - mi már így készen kaptuk -, mert neki terem sok füge a kertjében. Ez már a másodérés volt. Nagyon finom, tápláló és egészséges...
Hozzávalók: érett füge, cukor, citromlé, szalicil.
Elkészítése:
Nagyon egyszerű. A fügék szárát eltávolítjuk, feldaraboljuk, és elkezdjük főzni. Kis idő múlva hozzáadjuk a cukrot és tovább főzzük. Minden megtisztított 1 kg fügéhez 15 dkg-ot. A vége felé citromlével ízesítjük. Forrón üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
...és üvegben és kis tálkában... |
Megkóstolnám! Én még csak boltit ettem, de ez annál sokkal finomabb lehet. :)
VálaszTörlésKöszi Vanilin! Egyszer főzzél, ha csak kis mennyiséget is, mert nagyon finom.
TörlésFügét még csak frissen ettem, lekvárnak nem. Pedig de finom lehet!... Nemrég vettem egy kis fügefácskát, ha fa lesz belőle, meg termés rajta, dzsem is lesz. :-)
VálaszTörlésAkkor kívánom, hogy gyorsan nőjön az a fácska :-)
TörlésDe finom lehet, nagyon szeretem a fügét, de még lekvárként nem ettem.
VálaszTörlésHa hozzájutsz fügéhez, próbáld ki egyszer, biztos ízleni fog.
TörlésIdén én is főztem, de egy kis dzsemfix segítségével "csaltam", de nagyon finom lett... :-)
VálaszTörlésHa úgy kívánja a lekvár vagy dzsem, akkor én is szoktam "csalni" :-)
TörlésJó fügeevést kívánok a Lányoknak szeretettel.
VálaszTörlésKöszönjük :-)
Törlés