2015. október 13., kedd

Fish Dopeyaji - csípős, fűszeres, bangladesi hal- és rákétel


Ezt a finom bangladesi eredetű hal-rák ételt a lányom készítette, a receptet és a képeket is tőle kaptam.

Hozzávalók: harcsa vagy tengeri hal, rák, 1 fej nagy hagyma, 1 fej fokhagyma, csili por, kurkuma, koriander, olívaolaj, só,
köretnek: barna rizs, sült hagyma, saláta, mozzarella golyók.

A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon megpároljuk, utána beletesszük a kisebb darabokra vágott halat és a rákot, majd együtt pirítjuk még. Sózzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is.
Mikor majdnem kész, kis vizet adunk hozzá, hogy szaftos legyen. Fedő alatt még forraljunk rajta egyet, és kész.
Köretnek párolt barna rizst és sült hagymát készíthetünk hozzá. Salátának jégsalátát és uborkát tálalhatunk mellé, és mozzarella golyók is finomak hozzá.



8 megjegyzés:

  1. Gratulálok ügyes lányod van! Nagyon szép guszta , biztos nagyon finom is bár rákot eddig még nem ettem !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva!Rákot még én sem ettem :-)

      Törlés
  2. De izgalmas étel! Jól hangzik, jól is néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Éva írta:
    Hogy ez a Franciska miket tud csinálni? Bizonyára ez is fogyókúrás étel ????
    Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, ügyesen elkészítette, biztos finom volt :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...