2015. október 19., hétfő

Halfasírt sült batátával

Egy tálon minden....

Edithnél láttam meg ezeket a guszta kis halfasírtokat, amiket gyorsan el is készítettem, nagyon kicsi módosítással. Nagyon finom lett, köszönöm Edith!
Csak keveset készítettem, mert ennyi fagyasztott halam volt most itthon. Tíz golyó lett belőle, finom ropogósak, és az Apukámtól kapott batátákból sütöttem hozzá "sültkrumplit", ami szintén nagyon jó lett hozzá a tartármártással és uborkasalátával.... 


Az egyik fasírt kettévágva. Mivel magvas zsemlét használtam hozzá, abból a néhány szemből éppen látszik egy-két szem a kettévágott fasírtban....

Hozzávalók, amennyiből most készült:  20-22 dkg fagyasztott tengeri hal, kb háromnegyed tojás, 1 hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 evőkanél kukoricaliszt, só, bors, pár csepp olívaolaj, fél szikkadt zsemle, zsemlemorzsa,
a sütéshez: bő olaj.

A kiolvadt halat pár csepp olívaolajon kicsit elősütöttem, majd az apróra vágott hagymát is rövid ideig dinszteltem. A zsemlét beáztatta, majd jól kinyomkodtam. 
Ezután a halat villával összenyomkodtam, hozzáadtam a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, tojást, áztatott zsemlét és a kukoricalisztet. (A kukoricaliszt nagyon jó bele, az esetleges nedvességet felszívja a masszából és könnyen formázható lesz.)
Golyókat formáztam belőle és zsemlemorzsában meghempergettem, mint a hagyományos fasírtot. Bő olajban kisütöttem.
A batátát meghámoztam, felkarikáztam és ezt is bő olajban kisütöttem, mint a krumplit. Ízre is majdnem olyan volt.
Mellé tartármártást és uborkasalátát készítettem, valamint citrom karikákkal tálaltam. Vékony paprikaszeletekkel és petrezselyemzölddel díszítettem.

Nagyon finom volt így minden együtt....

A batáták - más néven édeskrumpli - amiből a köret készült



10 megjegyzés:

  1. De szép és érdekes zöldség ez a batáta. Na de aztán az egész kompozíció még szebb és nagyon finom lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! A batáta eddig nekem is ismeretlen volt :-)

      Törlés
  2. Örülök, hoyg elkészítetted, és nagyon-nagyon gusztán tálaltad. :)
    Tényleg érdekes ez a batáta, még sosem láttam növényként, csak a boltban, zöldségként. :) ÉS az nem is ilyen lilás, hanem inkább oylan narancssárgás-barnás. Mindig tanul, lát az ember új dolgokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Edith! Olyan barnás héjút múltkor vettünk, az belül narancssárga volt. Ez belül fehér, és az íze jobban hasonlított a krumpliéra :-)

      Törlés

  3. Köszönjük a receptet, meg a batátát. El nem tudtam volna képzelni, hogy mi az és hogy néz
    ki? Az izét sajnos nem küldted el.De már előfordulhat, hogy az illatokat is el tudod küldeni,
    ahogy halad a világ!
    Egészségetekre a menüt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Az ízét sajnos nem tudom elküldeni, és az illatát sem :-) talán egyszer :-)

      Törlés
  4. Nahát, batáta! Még sosem láttam ilyet, de jól néz ki. Finom lehetett a halfasírt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ani! Én is csak idén ettem először :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...