2014. május 8., csütörtök

Bodzatea citromfűvel


Itt a szezonja a bodza virágzásának, akinek módja van rá, annak érdemes szednie, szörpnek, teának, ivólének, stb....



Hozzávalók: fél liter vízhez 2 kiskanál szárított bodzavirág, 1 kiskanál szárított citromfű, ízesítéshez méz és citromlé.

A teának szánt bodza szárait vágjuk le, közel a virágokhoz, amennyire tudjuk, és szellős helyen szárítsuk meg. Egy évig is eltartható így. Nemcsak bodzateának használhatjuk fel, hanem más gyümölcstea keverékek ízesítésére is.

A tea készítése: A bodzát és a citromfüvet leforráztam, kb. 15 percet állni hagytam. Ezután leszűrtem, ízesítettem mézzel és citromlével, majd jól lehűtöttem.
Tálaláskor mentalevelekkel díszítettem.


Tavasszal és nyáron finom hűsítő, télen melegen megfázás ellen jótékony hatású.

A bodzavirág még a bokron...


A megszárított bodzavirág



4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, az íze és az illata is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka, igen, finom volt :-)

      Törlés
  2. Nálam frissből készült tea, nagyon finom lett. Idén szándékomban áll szárítani, mert eddig csak szörp készült minden évben. No meg frissen bodzalé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg ivólevet nem készítettem még :-) Vagyis valamikor nagyon régen, még amikor nem fényképeztem a készítményeimet :-) de hogy milyen recept szerint, azt már sajnos nem tudom....

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...