2014. március 11., kedd

Sültzelleres csirkemellflekken


A zelleres sült csirkemell salátával

Lillánál láttam először sült zellert, addig még csak nem is hallottam róla. Most kipróbáltam a hétvégén készült csirkemellflekkenhez. Hát nagyon finom lett! Bár elvesztette a jellegzetes zeller ízét - amit amúgy szeretek -, viszont a konyhában finom zellerillat terjengett sütés közben. Különleges, kissé édeskés köretet kaptunk, ami nagyon jól harmonizált a hússal és a salátával. 

Hozzávalók: csirkemell szeletek, só, bors, szárított bazsalikom, grill vagy szárnyasokhoz való fűszerkeverék, olaj, zellergumó.

Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, enyhén sóztam és egy kicsit beolajoztam. Megszórtam a fent említett fűszerkeverékekkel és szárított - morzsolt bazsalikommal, majd szorosan egymásra, egymás mellé fektetve jénai tálba tettem, és a tetejére is öntöttem még egy kis olajat. Így hagytam állni hűtőszekrényben egy napig.
Ekkor serpenyőben, saját olajában hirtelen kisütöttem.
A zellert meghámoztam, hasábkrumplihoz hasonlóan feldaraboltam, és bő forró olajban ezt is kisütöttem, majd a flekkenek tetejére halmoztam.
Az előző bejegyzésemben látható mozzarellás salátával tálaltam.

A kisült hús és zellerhasábok egy tálon



5 megjegyzés:

  1. Már több helyen láttam én is a sült zellert, ki fogom próbálni. Kíváncsi vagyok az ízére, érdekes lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, biztosan ízlik majd nektek is...

      Törlés
  2. Nagyon szeretem a zellert, sütve is, csak nálunk nagyon drága, ritkán veszek:) Nagyon jól néz ki együtt a hússal:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ezek szerit Te ismerted már régóta :-)

      Törlés
  3. Én még soha nem is hallottam és láttam a sült zellert, pedig nálunk meg nagyon olcsó a zeller, és egész évben a leg frissebbeket kapható. Nálunk állnadóan van a hütőben zeller és sárgarépa. Annélkül nem is tudnám elképzelni. Nagyon guszta, és finom!

    VálaszTörlés