2013. augusztus 22., csütörtök

Cukkinis lecsó



Hozzávalók: egy nagyobb vagy két kisebb cukkini, 2 nagy fej hagyma, kb. 4-5 szem paradicsom, 2 db zöldpaprika, egy jó arasznyi füstölt kolbász, só, ízlés szerint őrölt bors és piros paprika, olaj vagy zsír.

Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges a belső magos részét eltávolítjuk, és felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, majd együtt még egy kicsit sütögetjük. Ezután hozzákeverjük a felszeletelt paprikát és paradicsomot, a feldarabolt cukkinit, sózzuk, fűszerezzük, és a hagyományos lecsóhoz hasonlóan készre főzzük.
Friss kenyérrel finom könnyű, nyári étel.

Az összedarabolt cukkini

Elkezd főni a lecsó

A kész lecsó



2 megjegyzés:

  1. Ilyet még nem ettem, de csakis finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk Szerbiában ezt a variációt úgy nevezik, hogy Gyuvecs. Lehet ezt padlizsánnal is csinálni azzal is nagyon finom.

    Timi voltam :)

    VálaszTörlés