A patisszon a salátával |
A saláta közelebbről |
Hozzávalók mennyiség nélkül a rántott patisszonhoz: patisszon, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj,
a tojássalátához: tejföl, majonéz, mustár, őrölt bors, só, porcukor, főtt tojás, paradicsom, uborka, friss bazsalikomlevél.
a tojássalátához: tejföl, majonéz, mustár, őrölt bors, só, porcukor, főtt tojás, paradicsom, uborka, friss bazsalikomlevél.
Elkészítése:
A patisszont meghámoztam, felszeleteltem, magjait eltávolítottam és besóztam. Állni hagytam, majd kb 20 perc múlva lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgattam, és bő, forró olajban kisütöttem.
A salátához a tejfölből, majonézből, mustárból, őrölt borssal, kis sóval és porcukorral ízlés szerint és a kívánt mennyiségtől függően elkészítettem a tartármártást. Belekevertem a feldarabolt főtt tojásokat és a felszeletelt uborkát. A paradicsomot - ami között volt fekete is -, feldaraboltam, és a tetejére szórtam. A bazsalikomlevelet apróra vágtam, és meghintettem vele a salátát.
Feltöltöttem a lengyel utunk harmadik sorozatát. Ebben Biały Dunajecről - ahol a szállásunk volt -, és Zakopanéről láthatóak képek.
Feltöltöttem a lengyel utunk harmadik sorozatát. Ebben Biały Dunajecről - ahol a szállásunk volt -, és Zakopanéről láthatóak képek.
A fekete paradicsom |
Patiszont még soha nem ettem, de a tojássalival finom lehet:)
VálaszTörlésAz én fekete paradicsomjaim nem lesznek ilyen feketék, csak feketések, inkább bordó - fekete színűek.
Nagyon szeretem a patisszont:) A salátád is nagyon jól néz kis, szerintem az egyik legfinomabb paradicsom ez a kis fekete:)
VálaszTörlésKati köszi: ezt a két-három paradicsomokat úgy kaptam, nekem sajnos nincs lehetőségem kertészkedni, csak ami az erkélyünkön elfér. Olyan nagyon ezek sem voltak feketék, de finom volt. Patisszont egyél egyszer, biztos ízleni fog :)
VálaszTörlésTrollanyu köszi: most ettem először ilyen paradicsomot, eddig nem is hallottam róla, de ízlett :)
Nagyon guszta! És eszembe juttattad, amit köszönök, a tojássalátát!:) Idejét sem tudom, mikor készítettem!:)
VálaszTörlésNagyon szeretjük a rántott patisszont, csak ne lenne olyan macerás előkészíteni! :) Finom lehetett tojássalátával is! :)
VálaszTörlés