Hozzávalók az áfonyás fagyihoz: 15 dkg áfonya, egy kis doboz natúr joghurt, 8 dkg porcukor, 4 dl növényi habalap 1/3-a.
Elkészítése:
Az áfonyát egy nagyon kevés vízben rövid ideig főztem, utána lepasszíroztam. Hozzákevertem a joghurtot és a porcukrot, végül a "tejszín" felvert habjának az 1/3-át.
Feltöltöttem a lengyelországi nyaralásunk negyedik sorozatát - az első tátrai kirándulásról -, a gyönyörű Kościeliska dolináról, akit érdekel itt tekintheti meg.
Hozzávalók a gesztenyés fagyihoz: 20 dkg gesztenye massza, 2 evőkanál porcukor, 2 dl tej, 2 evőkanál cherry brandy.
Elkészítése:
A gesztenye masszát a porcukorral, a tejjel és a cherryvel leturmixoltam, majd ehhez is hozzákevertem az 1/3 habot.
Elkészítése:
Hozzávalók a kókuszos-rizses fagyihoz: 0,25 dl rizs, 2 dl tej, 3 púpozott evőkanál kókuszreszelék, 1 dl narancslé, 5 dkg cukor.
Elkészítése:
A rizsre annyi vizet öntöttem, amennyi ellepte, és elkezdtem főzni. Hozzáadtam a tejet és a kókuszreszeléket, majd teljesen pépesre főztem. Ha szükséges, egy kis tejet még lehet hozzáadni. Amikor készre főtt, belekevertem a cukrot is. Mikor langyosra kihűlt, hozzáöntöttem a narancslét, végül ebbe is az 1/3 habot.
Mikor elkészítettem a háromféle fagyi alapot, mindegyiket egy-egy üres Carte d'Or-os fagyidobozba tettem. A habot egyszerre vertem fel, majd elosztottam három felé. A dobozok majdnem tele is lettek. Mélyhűtőben jól lehűtöttem, és friss áfonyával tálaltam.
A hab |
A fagyi alapok balról - gesztenyés, áfonyás és a kókuszos-rizses |
A kész fagylaltok, ugyanabban a sorrendben, hűtés előtt |
Feltöltöttem a lengyelországi nyaralásunk negyedik sorozatát - az első tátrai kirándulásról -, a gyönyörű Kościeliska dolináról, akit érdekel itt tekintheti meg.
Ismét ilyen finom fagyikat készitettél:) Csodaszép az orchideád is:)
VálaszTörlésKszi Kati, az orchideák nevében is :)
VálaszTörlésIgen, hoztál mutatóba finomat és szépet, :) a fagyi mindkét kategóriában viszi a prímet!
VálaszTörlésKöszi Vicuska!
VálaszTörlés