Hozzávalók: kb. 60 dkg csirkemell, só, olaj, 2 közepes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kb. 1 cm friss gyömbérgumó lereszelve, 1-2 cm fahéjdarabka, 4 db kardamom mag meghámozva, 2 db szegfűszeg, néhány szem fekete bors, őrölt bors, 2 db babérlevélfél kiskanál kurkuma, ízlés szerint csípős őrölt paprika és esetleg csípős paprikakrém, fél kiskanál őrölt koriander, negyed kiskanál őrölt kömény, .
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, és hozzáadjuk a kockára vágott húst. Együtt pirítjuk még, mintha pörköltet készítenénk, majd felengedjük kevés vízzel. Sózzuk, fűszerezzük és fedő alatt többszöri kevergetés mellett készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Nagyon fincsi lehet, guszta!
VálaszTörlésKülönleges a fűszerezése, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésFantasztikus, es kimondottan nagyon finom csirket keszitettel. Szep a talalas is!
VálaszTörlésKöszi lányok. Finom, jellegzetes ízű volt, és szép színű :)
VálaszTörlésEz nagyon nekem való recept! Nagyon fincsi lehet... :PP
VálaszTörlésNagyon finom csípős volt, ez is bangladeshi :-D
VálaszTörlésKöszi az infót :-)
Törlés