2012. június 4., hétfő

Keleti csirke


Hozzávalók: kb. 60 dkg csirkemell, só, olaj, 2 közepes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kb. 1 cm friss gyömbérgumó lereszelve, 1-2 cm fahéjdarabka, 4 db kardamom mag meghámozva, 2 db szegfűszeg, néhány szem fekete bors, őrölt bors, 2 db babérlevélfél kiskanál kurkuma, ízlés szerint csípős őrölt paprika és esetleg csípős paprikakrém, fél kiskanál őrölt koriander, negyed kiskanál őrölt kömény, .

A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, és hozzáadjuk a kockára vágott húst. Együtt pirítjuk még, mintha pörköltet készítenénk, majd felengedjük kevés vízzel. Sózzuk, fűszerezzük és fedő alatt többszöri kevergetés mellett készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehet, guszta!

    VálaszTörlés
  2. Különleges a fűszerezése, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus, es kimondottan nagyon finom csirket keszitettel. Szep a talalas is!

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok. Finom, jellegzetes ízű volt, és szép színű :)

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon nekem való recept! Nagyon fincsi lehet... :PP

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom csípős volt, ez is bangladeshi :-D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...