Valami könnyű, epres édességet szerettem volna készíteni, ezért "ötvöztem" az epret és a joghurtot a pudinggal. Úgy tűnt jól variáltam az ízekkel, a joghurttól kissé savanykás, üdítően finom krémet kaptam.
Hozzávalók a krémhez: 1 csomag tejszín ízű DrOetker pudingpor, 4 evőkanál cukor, 4 dl tej, kb 15-20 dkg eper, 1 kis doboz natúr joghurt, ízlés szerint még porcukor,
a díszítéshez: eper és tejszínhab.
Elkészítése:
A pudingot a tejjel és a cukorral hagyományos módon megfőztem. Az epret összedaraboltam, villával kicsit összenyomkodtam, cukroztam, és elkevertem a joghurttal. Mikor a puding megfőtt, még melegen elkevertem benne az epres joghurtot, tálkákba töltöttem és a tetejét eperrel kidíszítettem. Hűtőszekrénybe tettem, hogy jól lehűljön, majd nagy adag tejszínhabbal tálaltam.
Nagyon jól mutat és nagyon finom lehet! Régebben annyira joghurtot nem szerettem , de rájöttem mostanra hogy mennyire finom akár jégkrémbe vagy más édességbe. Az embernek évek múltával még az ízlése is megváltozik!
VálaszTörlésSzuper és micsoda szép színe van:) Vettem ma én is 1 kiló epret, még nem tudom mi lesz a sorsa. Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésEz igen:) Jöhetne most egy ilyen pohárkával:)
VálaszTörlésJajj de szuper, szép, és finom a pudding az eperrel, és pláne a krémmel a tetején...szivesen elfogadnák én is egy pohárkával!
VálaszTörlésTetszik a recept, üdítően könnyednek, mégis krémesen finomnak gondolom! Én is elfogadnék egy pohárkával! :)
VálaszTörlésKöszi mindnyájatoknak, legközelebb majd küldök belőle :)
VálaszTörlésFincsi a puding, hiszen epret tartalmaz! :)
VálaszTörlésSzép a poharad! (nekem is ilyen van:)