Hozzávalók: 20 dkg eper + a tálaláskor a díszítéshez, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, egy nagyobb diónyi vaj, 1 citrom leve, ízlés szerint porcukor, valamint egy-két késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj.
Elkészítése:
Az epret feldaraboltam, lecukroztam, fél órát állni hagytam. A tejet felforraltam a fűszerekkel, a lisztet elkevertem a puha vajjal, majd besűrítettem vele a tejet, 3-4 percig együtt főztem még. Hagytam kihűlni, majd hozzáadtam az epret, és az egészet együtt leturmixoltam.
Ezután hozzákevertem a tejszínt, ízlés szerint porcukrot (nem mértem, kóstoltam, hogy mennyitől lesz kellemesen édes, de nem túl cukros), és a citrom levét. A végén apró lyukú szűrőn az egészet átszűrtem, hogy szép sima legyen. Tálalás előtt jól behűtöttem, és apró szemű eprekkel díszítettem.
Még sosem ettem! Pedig biztosan nagyon finom, kellemes lehet, bár én az édes levesekkel úgy vagyok, hogy desszertnek fogyasztanám legszívesebben! :)))
VálaszTörlésKöszi Barbi! Gyümölcslevest ritkán szoktam készíteni, én is úgy vagyok vele, hogy inkább desszert, mint leves.
VálaszTörlésHasonlóképpen vagyok vele én is:) Igazán jól néz ki és milyen klasszul harmonizál a tányérral, nagyon szép:)
VálaszTörlésTrollanyu,köszi. A tányér és a tálka is Korondról való, nagyon szeretem őket :)
VálaszTörlésNálunk is eperkrémleves készült a hétvégén, még a recept is hasonló, majd hozom én is! :) Gyönyörűek ezek a tányérok (is)! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka, várom a te levesedet is, mert a miénk már elfogyott :)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehetett, imádom az epret!
VálaszTörlésLilla, köszi neked is!
VálaszTörlésMicsoda kellemes nyari hideg leves, amit nagyon szeretnek megkostolni...a szine is gyonyoru!
VálaszTörlésImádom a krémleveseket, az epret is, de mégsem készítettem még eddig eperkrémlevest... Jövőre nem hagyom ki! :)
VálaszTörlés