2012. január 29., vasárnap

Sajtos-baconos csirkefalatok



Hozzávalók: csirkemell, füstölt sajt, bacon szalonna vagy húsos kolozsvári szalonna, hagyma, só, mustár, liszt, tojás, zsemlemorzsa, 
a sütéshez: olaj.
 
Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozzuk, lapjában felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, megkenjük mustárral, és egy-egy szelet sajtot teszünk rá - a képen láthatóan, csak a hús egyik felére.
A hagymát karikára vágjuk, a szalonnát is felszeleteljük, és serpenyőben együtt kisütjük, külön zsiradék nem kell hozzá. Ha kissé kihűlt, egyenletesen elosztjuk a sajtszeletek tetején, és a hús másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk úgy, hogy mikor a lisztbe tesszük, kézzel egy kicsit összenyomkodjuk, hogy ne essen szét. Hústű vagy fogpiszkáló nem kell bele, nem szokott szétválni.
Ezután forró, bő olajban kisütjük, mint a hagyományos rántott húst.
Köretnek és savanyúságnak is bármit tálalhatunk mellé, amit egyébként rántott húshoz készítenénk.

Nagyon finom, de eléggé laktató. Ezt most egy nagyobb csirkemellből készítettem, amiből 10 ilyen falatka lett. Egyébként jól fagyasztható is, szoktam nagyobb adagot készíteni, amit bepanírozva, sütés előtt szoktam eltenni a mélyhűtőbe, és ha kell, egy-két darab gyorsan elővehető. Ekkor 20-30 perc szobahőmérsékleten való pihentetés után már süthető.

A felszeletelt hagyma és szalonna sütés előtt

A hússzeletek megtöltése

A már kettéhajtott husik

Bepanírozva, sütés előtt



9 megjegyzés:

  1. Tényleg az, isteni finom lehet:) A fiúk nagyon örülnének neki:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon elnyerte a tetszésemet ez a finom husi! Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon finom lehet, a családom díjazná! :)

    VálaszTörlés
  4. trollanyu- nálunk a lányok is :D Sajttal, kecskesajttal szoktam tölteni, ez is egy tartalmas, finom töltelék!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek a sok szép megjegyzést. Nálunk is kedvenc, főleg a lányom szereti a legjobban.

    VálaszTörlés
  6. Éva küldi....

    Biztosan nagyon finom. Én megelégednek azzal is, ha csak
    sajttal ölteném meg. Úgy is elég
    laktató, körettel és céklasalátával.

    VálaszTörlés
  7. Bizony nem gondoltam hogy ennyi féle finomságot készitettél az utolsó héten, és már fel is tetted a blogodra. Ez a csirke töltve a sok finomságokkal nagyon, de nagyon megkivántató, és igazá finom...sajnos ebböl csak kicsit ehetnék, muszáj hogy vigyázzak a diétámra, de azért nem kivánnák éhezni!

    VálaszTörlés
  8. Az igazság az, hogy vannak kicsit régebben készített ételeim is, amik mindig várnak a sorukra....

    VálaszTörlés