Tejfölös-mustáros lencsefőzelék...
Ha újév, akkor lencse... 😊
Hozzávalók: 1 nagy bögre lencséhez 2-3 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, só, szárazkolbász vagy füstölt hús, 1-2 késhegynyi pirospaprika, liszt, olaj, tej, kb 3 evőkanál tejföl és ízlés szerint egy kiskanál mustár.
Elkészítése:
A lencsét a kolbásszal, illetve a füstölt hússal együtt feltesszük főni sós
vízben. Hozzáadjuk a fokhagymát és
a babérlevelet, majd puhára főzzük. Közben pótoljuk az elfőtt vizét.
Mikor kész, felengedjük tejjel, lisztből és olajból világos rántást készítünk, megszórjuk ízlés szerinti pirospaprikával, és berántjuk vele a főzeléket. A tejfölben elkeverjük a mustárt, hozzácsurgatjuk a főzelékhez, egyet forralunk még rajta, majd a karikára vágott kolbásszal vagy a felszeletelt hússal tálaljuk.
Mikor kész, felengedjük tejjel, lisztből és olajból világos rántást készítünk, megszórjuk ízlés szerinti pirospaprikával, és berántjuk vele a főzeléket. A tejfölben elkeverjük a mustárt, hozzácsurgatjuk a főzelékhez, egyet forralunk még rajta, majd a karikára vágott kolbásszal vagy a felszeletelt hússal tálaljuk.
...és egy másik lencsefőzelék hagyományos módon
Lencsefőzelék Újévre |
Hozzávalók: lencse, só, babérlevél, fokhagyma, tej, pirospaprika, szárazkolbász vagy füstölt hús, liszt, olaj.
Elkészítése:
A lencsét a kolbásszal vagy a füstölt hússal együtt feltesszük főni sós vízben, mennyiségtől függően hozzáadunk 1-2 vagy 3 gerezd fokhagymát és 2-3 babérlevelet. Ha puhára főtt, felengedjük tejjel, lisztből és olajból világos rántást készítünk, megszórjuk ízlés szerinti pirospaprikával, és berántjuk vele a főzeléket.
Aki szereti, ecettel ízesítheti, én nem szoktam....
Aki szereti, ecettel ízesítheti, én nem szoktam....
Imádjuk a lencsét, nagyon guszta a főzeléked:)BÚÉK:)
VálaszTörlésKöszi, BUÉK nektek is!
VálaszTörlésNálunk füstölt hús került bele, de finom volt :) BÚÉK!!!!!
VálaszTörlés