Hozzávalók a kacsasülthöz: kacsacomb, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, mindegyik combra egy-egy rozmaring ágacska, kevés kacsa- vagy libazsír, pár darab hagyma, mennyiségtől függően 1 vagy 2 db alma,
a párolt káposztához: lila káposzta, só, köménymag, olaj, szintén mennyiségtől függően 1 vagy 2 db alma, 2-3 kiskanál cukor, ecet.
Elkészítése:
A tepsit, vagy egy tűzálló tálat vékonyan megkenünk zsírral, belefektetjük a sózott, fűszerezett húsokat, kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedve sütőbe tesszük. Időközönként megnézzük, megfordítjuk a combokat, ha nehezen puhul, pótoljuk az "elsült" vizet.
Később, mikor már jó háromnegyedig megpuhul, hozzáadjuk a félbe vágott hagymát, és még egy kis ideig lefedve sütjük tovább. Majd ezután levesszük a fóliát, mellé tesszük a negyedbe vágott almákat - nem kell meghámozni, csak a magházát eltávolítani. Most már fólia nélkül sütjük, készre.
A káposztát és az almát lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. Olajon megpirítjuk a cukrot, beletesszük az almás káposztát, megszórjuk köménymaggal, és egy kis vízzel megdinszteljük, az ízlés szerinti ecetet csak a végén adjuk hozzá. Köretnek még hagymás krumplit készíthetünk hozzá
A befűszerezett kacsacombok sütés előtt |
Sütés közben - már benne van a hagyma..... |
....és már az alma is |
Jajjj... Csodálatos.
VálaszTörlésEgy pályázatot szeretnék ajánlani neked:
http://www.reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html
Tényleg csodás, mint a mesében:) Pedig már éjszaka van, de én befalnék egy adagot, nem is tudom, mikor ettem kacsacombot utoljára.
VálaszTörlésIgazi ünnepi lakoma!!!
VálaszTörlésKöszi mindhármotoknak, valóban nagyon finom volt.
VálaszTörlésHmm, ez merénylet ellenem!!!:)
VálaszTörlés