A rántott busa majonézes salátával |
Hozzávalók: filézett busa,
a pácoláshoz: só, őrölt bors, babérlevél, őrölt koriander, citromlé,
a panírozáshoz: liszt, tojás, szezámmag, zsemlemorzsa,
a kisütéshez: olaj,
a salátához: fejes saláta, fekete retek, lilahagyma, tejföl, majonéz, só, őrölt bors, porcukor, mustár,
a tálaláshoz: saláta levelek, citrom karikák.
a pácoláshoz: só, őrölt bors, babérlevél, őrölt koriander, citromlé,
a panírozáshoz: liszt, tojás, szezámmag, zsemlemorzsa,
a kisütéshez: olaj,
a salátához: fejes saláta, fekete retek, lilahagyma, tejföl, majonéz, só, őrölt bors, porcukor, mustár,
a tálaláshoz: saláta levelek, citrom karikák.
Elkészítése:
A halat felszeleteljük, bőrét eltávolítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, citromlét csepegtetünk rá, és minden szeletre, illetve a szeletek közé egy fél babérlevelet teszünk. Hideg helyen állni hagyjuk fél napig, vagy akár hosszabb ideig is. Sütés előtt bepanírozzuk a szokásos módon, de a zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. Bő olajban sütjük ki.
A salátához a tejfölből, majonézből tartármártást készítünk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti porcukrot adunk hozzá, mustárral vagy/és citromlével ízesítjük. A saláta leveleket feldaraboljuk, belekeverjük a kész tartármártásba. A retket felszeleteljük, majd még hosszába is feldaraboljuk, gyufaszál szerűre, sózzuk, állni hagyjuk, hogy kicsit megpuhuljon, majd a salátához keverjük. Tetejére vékony karikára vágott lilahagymát szórunk. Tálaláskor salátalevelekre helyezzük a halszeleteket és a salátát is, és citrom szeletet adunk mellé.
A szép 60 dkg-os halszelet |
A pácolt szeletek |
Nézz be hozzám, meglepi vár rád.
VálaszTörléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2012/01/dijat-kaptam.html
Hú, de megkívántam a halat:) És a tálalás is nagyon szép. Tetszik az a halas tálca:)
VálaszTörlésJaj, micsoda falatok, Katalin! És valóban szép a hal-tálca!:)
VálaszTörlésDe szépen tálaltad, ezt a finom ételt! :)
VálaszTörlésNagyon gustán tálaltad:) Tetszik a panír, meg nagyon "irígy" vagyok a halas tálcádra:)
VálaszTörlésMartinelli, köszönöm még egyszer a díjat!
VálaszTörlésKöszönöm a megjegyzéseiteket! A halas tálamat most avattam fel, nemrég kaptam. Már régóta szerettem volna ilyet, szeretem a szép fadolgokat.
VálaszTörlésSzuper ez a tál, és persze az is, ami rajta van! :)
VálaszTörlésKöszi, úgy tűnik sokaknak tetszik, nekem is :)
VálaszTörlés