A főzelék kolbásszal töltött sült tarjával tálalva |
Hozzávalók: kelbimbó, krumpli, köménymag, só, fokhagyma, tej, liszt, olaj, pirospaprika.
Elkészítés:
Hasonló módon készül mint a kelkáposzta főzelék, csak a káposzta helyette kelbimbóból.
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, a kelbimbók külső levelét eltávolítjuk, majd kettévágjuk, a nagyobbakat három- vagy négyfelé. Sózzuk, megszórjuk köménymaggal, hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, és kevés vízben megfőzzük. Ha nagyon elfőné a levét, azt főzés közben pótoljuk.
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, a kelbimbók külső levelét eltávolítjuk, majd kettévágjuk, a nagyobbakat három- vagy négyfelé. Sózzuk, megszórjuk köménymaggal, hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, és kevés vízben megfőzzük. Ha nagyon elfőné a levét, azt főzés közben pótoljuk.
Amikor megfőtt, felengedjük tejjel, a lisztből és olajból rántást készítünk, megszórjuk a paprikával, és berántjuk vele a főzeléket.
A kelbimbók és a krumpli |
Nagyon jól néz ki, guszta! Kelbimbót eddig még csak köretnek készítettem, de nagyon jó lehet így főzeléknek is. Guszta a husid is !
VálaszTörlésEz jól hangzik, eddig csak kelkáposztából készítettem főzeléket.
VálaszTörlésKöszi mindkettőtöknek. Régebben én is csak kelkáposztából készítettem, de kelbimbóból is nagyon finom.
VálaszTörlésA kelbimbó a szívem csücske, nagyon finom főzelékként is! No de az a töltött hús mellette!!!! Gyönyör!
VálaszTörlésVicuska, köszönöm!
VálaszTörlés