2011. augusztus 29., hétfő

Ételízesítő



És egy közelebbi felvétel, melyben kicsit több a zöldfűszer

Hozzávalók: fehérrépa, sárgarépa, vöröshagyma, zellergumó, paprika, paradicsom, petrezselyemzöldje, zellerzöldje, lestyán.

Elkészítése:
A zöldségeket, megmossuk, amelyiket kell meghámozzuk, a répákat, a paprikát és a hagymát vékony karikára felszeleteljük, a paradicsom magjait eltávolítjuk, feldaraboljuk, és aszalógépben mindegyiket megszárítjuk. A levélzöldeket is száríthatjuk géppel, vagy csak levegőn. Ha már mindegyik zöldség teljesen száraz, húsdarálón ledaráljuk.
Az  ételeknek szép színt ad, főleg levesekhez szoktam használni, vagy más ételek ízesítésére, amibe ételízesítőt, vagy vegetát tennék. Egy évig biztos, de még tovább is eláll. Az összetevők arányának változtatásával lehet pirosabb, zöldebb, vagy világosabb változatot készíteni. Teljesen tartósítószer mentes, vegyszer nélküli zöldségekből készül, melyek a szüleim kertjében teremnek.



2 megjegyzés:

  1. Teljesen tartósítószer mentes és vegyszer nélküli zöldségekből készül- ez akkor tökéletes, gyönyörűen néz ki! Nincs aszalóm, a múlt heti hőségben lehetett volna napon szárítani, de akkor ki tudott gondolkozni ilyen hasznosságokon :)

    VálaszTörlés