2018. április 5., csütörtök

Töltött csirke zacskóban sütve, zöldségekkel



Egy kevés munkával elkészíthető töltött csirkét szeretnék ajánlani mindenkinek, zacskóban sütve, zsiradék hozzáadása nélkül, ami mellé szintén zacskóban sült, fűszeres vegyes zöldségeket kínáltam. Már régebben sütöttem, így a tavaszias zöldségek még hiányoztak belőle, de így is nagyon finom volt...

Hozzávalók: 1 kisebb grillezni való csirke, só, szárnyasokhoz való fűszerkeverék (őrölt bors, őrölt kömény, rozmaring, bazsalikom, őrölt paprika, majoránna, kakukkfű - ki mit szeret)
a csirke töltelékhez: 2 db zsömle, 2 csirkemáj, 1 nyers tojás, 1 nagy hagyma, kevés olaj, só, őrölt bors, egy kisebb csokor petrezselyem apróra vágva, sok majoránna és némi szárított bazsalikom,
a zöldségkörethez: krumpli, alma, hagyma, sárgarépa, karfiol, pritamin vagy kaliforniai paprika, - és ami nekem most nem volt, de finom lehet benne - gomba, brokkoli, cukkini, padlizsán..., és zöldségekhez való fűszerkeverék (ami szintén ízlés szerint lehet őrölt bors, oregánó, őrölt paprika, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya, rozmaring), valamint pár csepp olívaolaj.

Elkészítése:
Először a tölteléket készítettem el. A zsömléket beáztattam, majd jól kinyomkodtam, a hagymát apróra vágtam és kevés olajon megdinszteltem. A májat nyersen lekapartam, és az összes többi töltelék hozzávalóval mindent összekevertem.
A csirkét kívül-belül sóztam, pár percig állni hagytam. A bőrét óvatosan fellazítottam a mellén és a combján, majd a tölteléket alátöltöttem (ha maradna belőle, a csirke belsejébe tehetjük).
Megszórtam a fűszerkeverékkel, sütőzacskóba tettem, lezártam, és egy nagyobb tepsibe raktam. Elkezdtem sütni.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágtam, sóztam, fűszereztem, beletettem egy másik hasonló méretű sütőzacskóba, meglocsoltam kevés olajjal, lezártam és összeráztam. A félig megsült csirke mellé tettem a tepsibe, és így együtt készre sütöttem.



6 megjegyzés:

  1. Sajnos csak elképzelem, hogy mennyire finom lehetett és persze nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, most hétvégén én is töltött csirkecombot szeretnék sütni! Ahogy néztem a képedet úgy nyeltem nagyokat:-))

    VálaszTörlés
  3. Finom, könnyed tavaszias étel, amikre a hosszú tél után már annyira vágyik az ember. Sült zöldségekkel tálalva pedig csak fokozódik az élvezeti szint. Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, szeretjük a zöldséges köreteket, finomak, egészségesek és könnyűek, ahogy írod :-)

      Törlés