2017. október 26., csütörtök

Csirkemell Stroganoff módra



Egy Lajos Mari recept alapján készítettem, némi változtatással, a saját szánk íze szerint. Nagyon-nagyon finom volt. Mindenkinek ajánlom, aki még nem evett ilyet....

Hozzávalók, nálam: 60 dkg csirkemell, 2 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 25 dkg gomba, 4-5 kisebb-közepes ecetes uborka, 1-2 szelet kápia paprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 babérlevél, 3-4 csipet morzsolt kakukkfű, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1-2 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, só, bors ízlés szerint, 1-2 kiskanál citromlé. 

Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, és együtt üvegesre pirítjuk. A húst csíkokra vágjuk, a hagymára dobjuk, és folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, a vékony csíkokra vágott ecetes uborkát és a kápiát (e két utóbbit lehet kicsit később, hogy roppanósak maradjanak), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Kb. 20 perc alatt. Ekkor a tejszínben elkeverjük a lisztet és a mustárt, majd behabarjuk vele a húst. Frissen őrölt borssal és citromlével ízesítjük, és éppen csak összeforraljuk az egészet.




5 megjegyzés:

  1. Ó, ez egy nagyon finom étel, én is szoktam készíteni. Jóízű, házias és további nagy előnye, hogy kevesebb alapanyagból is kiadós fogást varázsolhatunk belőle. Nagyon guszta és most nagyokat nyelek.

    VálaszTörlés
  2. Ismerem ezt az ételt és készítettem már amikor még nem volt számítógépem és blogom, tényleg nagyon finom. Most emlékeztettél rá... Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
  3. Nea, Lívia, köszi szépen :-)

    VálaszTörlés