2017. április 5., szerda

Tonhalpástétommal töltött tojás, olívabogyós salátával


A tálon...


Egy finom töltött tojás, aki szereti a halakat és az olajos halkonzerveket, annak biztos ízlene. Kínálhatjuk előételnek, vagy csak magában, sok salátával, egy könnyed reggelire vagy vacsorára.
De a húsvét közeledtével a sonkával és más finomságokkal megrakott hidegtálra is tehetünk belőle, kis újdonságnak, új íznek...

Hozzávalók: 2 főtt tojáshoz egy 80 grammos olívaolajas tonhalkonzerv (tonhaltörzs), ízlés szerint mustár, majonéz, citromlé, kevés vaj, őrölt bors, friss vegyes idénysaláta és paprikával töltött olívabogyó.

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, hideg vízben hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és hosszában félbe vágjuk. Kivesszük a sárgájákat, és a mustárral, majonézzel, citromlével, vajjal és őrölt borssal villával összetörjük, jól elkeverjük. Nyomózsákba kanalazzuk, és a fehérjékbe visszatöltjük. Tetejüket egy-egy fél olívabogyóval díszítjük.
Tálra helyezzük, köréje szórjuk a salátát valamint az olívabogyókat, és tálaljuk.


...és a tányéron

Kellemes húsvéti készülődést!



9 megjegyzés:

  1. Neked is kellemes készülődést, Katalin!!! Én is szoktam pástétomot készíteni, kenyérre kenve, szeretjük. A főtt tojást belekeverem apró kockára vágva, beletölteni nem jutott eszembe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska! Én is szoktam kenyérre kenhető pástétomot készíteni, amibe a tojást le szoktam reszelni, finom mindenképpen :-)

      Törlés
  2. Nálad már húsvéti hangulat van! :-) Szépek a fotók! Szeretjük a tonhalat, de tojásba tölteni még nem jutott eszembe. Biztosan finom, egyszer sort kerítek rá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tojással is nagyon finom, könnyed :-)

      Törlés
  3. Nagyon jó ötlet, most legalább gazdagítottam a töltött tojások tárházát, mert sokszor készítek én is ilyesmit reggelire.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jó étvágyat hozzá, ha elkészíted :-)

      Törlés
  4. Hűű! Szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos már rég elfogyott :-) de köszi szépen :-)

      Törlés