Lajos Mari receptje alapján készült ez az ízletes káposztás bárányétel, némi változtatással. Már többször elkészítettem, bárány helyett általában malacoldalassal. Most ismét bárányból készült, mivel Ani, "A Parókia konyhájából" háziasszonya "Ünnepek - Jeles napok!" című blogos játékára is küldöm - ahova Ani bárányos ételeket vár...
Hozzávalók nálam: kb. 40 dkg bárányoldalas, kb. 10-10 dkg füstölt kolbász és húsos füstölt szalonna, 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, zsír, só, pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom.
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, sózzuk, majd kevés forró zsiradékon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük.
A megmaradt zsiradékban megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és hozzákeverjük a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ha nagyon savanyú lenne, kimossuk) és az elősütött húst, majd felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Megszórjuk a köménymaggal, ízesítjük a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a kicsumázott zöldpaprikát, a hámozott paradicsomszeleteket, s elkezdjük főzni.
A felszeletelt kolbászt csak később tesszük bele, hisz annak nem kell sok idő. Így együtt készre pároljuk, majd kisütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket, és vele együtt tálaljuk a készre főtt ételt. Mellé friss kenyeret kínálunk.
Az oldalas csík, ahogy megvettem |
De jó ízharmónia!!!! Nagyon kívánatos! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska!
TörlésGuszta! :)
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin!
TörlésGyerekkorunkban nem kedveltük a bárányhúst. Azóta nem is ettem. De amit készítettél, annyira jól néz ki, hogy vissza nem utasítanám! :-)
VálaszTörlésEgyszer próbáld ki, szerintem ízlen :-)
Törlés