A megmaradt húsvéti sonka hasznosítására - hogy kicsit változatosabb legyen, mert már napok óta ettük főtt tojással, tormával - készült ez a finom ebéd. S így az egyszerű rántott hús sem volt a hagyományos, megszokott. A sonka füstölt íze és az édeskés barack nagyon jól harmonizált együtt....
Hozzávalók: ahány szelet hús, annyi vékony szelet füstölt sonka és 3-4 szelet őszibarackbefőtt, só,
a panírozáshoz: liszt, tojás, prézli.
a panírozáshoz: liszt, tojás, prézli.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, egyik felébe tettem a sonkát, rá a barackszeleteket, a hús másik felét ráhajtottam, kicsit összenyomkodtam, és hagyományos módon bepaníroztam.
Bő olajban kisütöttem. Mellé rizibizit tálaltam, és ecetes paprikával, valamint őszibarackbefőttel kínáltam.
Bő olajban kisütöttem. Mellé rizibizit tálaltam, és ecetes paprikával, valamint őszibarackbefőttel kínáltam.
Nagyon finom lehetett guszta!
VálaszTörlésKöszi Éva, az volt :-)
TörlésAz ilyen pikáns ízeket én is szeretem, csak ritkán jutok hozzá:)
VálaszTörlésMajd legközelebb megkínállak vele :-)
TörlésNagyon finom ízek, és gyönyörű tálalás.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia :-)
Törlés