2017. április 26., szerda

Sonkával és őszibarackkal töltött rántott csirkemell



A megmaradt húsvéti sonka hasznosítására - hogy kicsit változatosabb legyen, mert már napok óta ettük főtt tojással, tormával - készült ez a finom ebéd. S így az egyszerű rántott hús sem volt a hagyományos, megszokott. A sonka füstölt íze és az édeskés barack nagyon jól harmonizált együtt....

Hozzávalók: ahány szelet hús, annyi vékony szelet füstölt sonka és 3-4 szelet őszibarackbefőtt, só,
a panírozáshoz: liszt, tojás, prézli.

Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, egyik felébe tettem a sonkát, rá a barackszeleteket, a hús másik felét ráhajtottam, kicsit összenyomkodtam, és hagyományos módon bepaníroztam.
Bő olajban kisütöttem. Mellé rizibizit tálaltam, és ecetes paprikával, valamint őszibarackbefőttel kínáltam.




6 megjegyzés: