2017. április 26., szerda

Sonkával és őszibarackkal töltött rántott csirkemell


A megmaradt húsvéti sonka hasznosítására - hogy kicsit változatosabb legyen, mert már napok óta ettük főtt tojással, tormával - készült ez a finom ebéd. S így az egyszerű rántott hús sem volt a hagyományos, megszokott. A sonka füstölt íze és az édeskés barack nagyon jól harmonizált együtt....

Hozzávalók: ahány szelet hús, annyi vékony szelet füstölt sonka és 3-4 szelet őszibarackbefőtt, só,
a panírozáshoz: liszt, tojás, prézli.

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, egyik felébe tettem a sonkát, rá a barackszeleteket, a hús másik felét ráhajtottam, kicsit összenyomkodtam, és hagyományos módon bepaníroztam.
Bő olajban kisütöttem. Mellé rizibizit tálaltam, és ecetes paprikával, valamint őszibarackbefőttel kínáltam.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett guszta!

    VálaszTörlés
  2. Az ilyen pikáns ízeket én is szeretem, csak ritkán jutok hozzá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd legközelebb megkínállak vele :-)

      Törlés
  3. Nagyon finom ízek, és gyönyörű tálalás.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...