Egy könnyed leves, sokféle zöldséggel, amiknek az arányát ízlés szerint válogathatjuk össze...
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát egyben hagytam, a karfiolt rózsáira szedtem, a répákat karikára, a karalábét kockára vágtam. (A borsó és a babok most még csak fagyasztottak voltak.) Kevés olajon megdinszteltem mindet, sóztam, fűszereztem, és felengedtem vízzel.
A paprika darabkákat csak akkor adtam hozzá, mikor a többi már majdnem megpuhult, mivel ennek nagyon rövid idő elég.
Gyorsan elkészül, finom, és nincs sok munka vele.
Biztos jó ízű leves volt,de a képen nagyon sűrűnek tűnt.Majd a nyáron én is kipróbálom.:)
VálaszTörlésKöszönöm! Csak a fénykép miatt ilyen sűrű, hogy jól látszanak a zöldségek :-) Enni kicsit több lével ettük :-)
TörlésMár nagyon ki vagyunk éhezve ilyen finom kis leveskékre. Csodás színei vannak, üdítő ízvilág a téli nehezebb fogások után.
VálaszTörlésKöszönöm! Szeretem a színes leveseket, ezt is próbáltam eszerint készíteni :-)
TörlésKérhetnék egy nagy tányérra? 🙂🍲
VálaszTörlésIgen, de majd csak legközelebb, mert már elfogyott :-)
TörlésKedves Katalin. Nem tudom, hogy ma ünnepled-e a névnapod, de ha igen, akkor nagyon boldog névnapot kívánok!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia, nem ma tartom, hanem novemberben, de örülök hogy gondoltál rám!
Törlés