2016. június 2., csütörtök

Pisztráng kapormártással



Hozzávalók a sült halhoz: pisztráng, só, bors, citrom, vaj,
a kapormártáshoz:
2 dl főzőtejszín, egy csokor kapor, egy diónyi vaj, egy kanál liszt, só, bors, citromlé, mustár,
a salátához és a tálaláshoz: citrom szeletek, olívaolaj, feta sajt, uborka, fejes saláta, paradicsom, lila újhagyma...

Elkészítése:
A halat megmostam, kívül belül sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével és a hasába is tettem egy-két szelet citromot. Néhány darabka vajat tettem a tetejére és a hasába, majd sütőben, fóliával lefedve elkezdtem sütni. Kicsit később levettem róla a fóliát, és szép ropogósra sütöttem.
Közben elkészítettem a kapormártást. A vajon megpirítottam a lisztet, és hozzáadtam a finomra vágott kaprot. Felengedtem a tejszínnel, sóztam, borsoztam, citromlével és kevés mustárral ízesítettem, és egyet forraltam rajta.
A salátához felszeleteltem, daraboltam a zöldségeket és a feta sajtot. Sóztam, meglocsoltam citromlével és olívaolajjal.
Citromszeletekkel tálaltam, és a mártással is csak ekkor locsoltam meg a pisztrángot.

A friss kaporral ízletes, finom könnyű halétel, ebédre vagy vacsorára....




7 megjegyzés:

  1. Isteni finom lehet, szívesen megkóstolnám. Nagyon szeretem a halat. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem pisztrángot és készítem is gyakran, és a kapormártást is. Ma készítettem is kapormártást csak nem pisztránghoz. Nagyon guszta lett minden amit tálaltál.

    VálaszTörlés
  3. Igazán jól néz ki! Szeretjük a halat! A kapormártás meg kimaradt az életemből, pedig határozottan kaporrajongók vagyunk. No de ami késik, nem múlik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi! Próbáld ki egyszer, biztos kedvenc lesz -)

      Törlés