Egy finom, színes nyári leves, mely a meleg napokon is jól tud esni...
Hozzávalók: 1 kisebb vagy közepes karfiol, 1-2 szál sárga- és fehérrépa, 1 darabka zeller, 1 marék borsó, 1-2 szelet kápia paprika, 1-2 késhegynyi kurkuma és törött paprika, lestyán- és petrezselyemzöld, házi ételízesítő, 2 evőkanál olaj, 1evőkanál liszt.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam, a karfiolt rózsáira szedtem. A zöldfűszereket apróra vágtam.
Az olajon megdinszteltem a zöldségeket, megszórtam a liszttel, kicsit pirítottam még együtt, meghintettem a törött paprikával, majd felengedtem vízzel, és sóztam. Hozzáadtam a karfiolt, az ételízesítőt, a kurkumát és a zöldfűszereket.
Elkezdtem főzni. Félidőben hozzáadtam a kápia darabkákat és készre főztem. Ügyelve arra, hogy a zöldségek - elsősorban a karfiol - ne főjön nagyon puhára, mert roppanósan a legfinomabb.
Elkezdtem főzni. Félidőben hozzáadtam a kápia darabkákat és készre főztem. Ügyelve arra, hogy a zöldségek - elsősorban a karfiol - ne főjön nagyon puhára, mert roppanósan a legfinomabb.
Szeretem a karfiolt, ennyi finom zöldséggel gazdagítva pedig igazán szuper ez a leves. :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, finom volt :-)
TörlésÉn meg karalábé levest készítettem nagyon hasonlóan :)
VálaszTörlésAkkor az is nagyon fincsi lehetett :-)
TörlésNagyon szeretem én is ezt a levest néha szoktam bele nokedlit szaggatni!
VálaszTörlésKöszi Éva :-) Nokedlivel is nagyon finom lehet!
Törlés