2016. március 16., szerda

Pulykamell Dubarry módra



Hozzávalók: 3-4 nagyobb szelet pulykamell, 1 közepes karfiol, só, bors, szárnyas fűszerkeverék, olaj, a besamelmártáshoz: fél liter tej, kb 4 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors és szerecsendió.

A karfiolt rózsáira szedjük. Sós vízben roppanósra főzünk annyit, hogy mindegyik szeletet bőven eltakarja majd.
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd kevés olajon, nagy lángon, mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Közben elkészítjük a besamelmártást is. A vajon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Amikor már kezd sűrűsödni, belekeverjük a reszelt sajtot, és jól elkeverjük.
Ezután a húst tűzálló tálba tesszük, rá a karfiolt, és az egészet leöntjük a besamelmártással. Sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Mellé színes rizi-bizit készítettem. 

Az elősütött hús a karfiollal

Készül a besamelmártás

Majd ráöntjük a karfiolra

Mehet a sütőbe...


6 megjegyzés:

  1. Talán nincs is olyan rakott étel amit ne szeretnénk, ez is biztos, nagyon finom, mert minden kedvemre való benne. Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! A rakott ételeket mi is nagyon szeretjük :-)

      Törlés
  2. Ez nagyon ott van a sok sajttal!! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, a sok sajt valóban jót tett neki :-)

      Törlés
  3. De rég tervezem elkészíteni, de még nem jutottam odáig... De annyira jól néz ki, muszáj lesz nekiálljak! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi! Nekem is ez volt az első ilyen fajta pulykahusim. Finom volt, igaz jó sok karfiolt is tettem rá :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...