Hozzávalók: 3-4 nagyobb szelet pulykamell, 1 közepes karfiol, só, bors, szárnyas fűszerkeverék, olaj,
a besamelmártáshoz: fél liter tej, kb 4 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors és szerecsendió.
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük. Sós vízben roppanósra főzünk annyit, hogy mindegyik szeletet bőven eltakarja majd.
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd kevés olajon, nagy lángon, mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd kevés olajon, nagy lángon, mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Közben elkészítjük a besamelmártást is. A vajon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk
szerecsendióval. Amikor már kezd sűrűsödni, belekeverjük a reszelt
sajtot, és jól elkeverjük.
Ezután a húst tűzálló tálba tesszük, rá a karfiolt, és az egészet leöntjük a besamelmártással. Sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Mellé színes rizi-bizit készítettem.
Ezután a húst tűzálló tálba tesszük, rá a karfiolt, és az egészet leöntjük a besamelmártással. Sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Mellé színes rizi-bizit készítettem.
Az elősütött hús a karfiollal |
Készül a besamelmártás |
Majd ráöntjük a karfiolra |
Mehet a sütőbe... |
Talán nincs is olyan rakott étel amit ne szeretnénk, ez is biztos, nagyon finom, mert minden kedvemre való benne. Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! A rakott ételeket mi is nagyon szeretjük :-)
TörlésEz nagyon ott van a sok sajttal!! <3
VálaszTörlésKöszönöm, a sok sajt valóban jót tett neki :-)
TörlésDe rég tervezem elkészíteni, de még nem jutottam odáig... De annyira jól néz ki, muszáj lesz nekiálljak! :-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Nekem is ez volt az első ilyen fajta pulykahusim. Finom volt, igaz jó sok karfiolt is tettem rá :-)
Törlés