2016. március 9., szerda

Gyros pitában - házilag



A pitát vettem, a több hozzávalója készült csak házilag. Finom, gyors vacsora kerekedett belőle....

Hozzávalók: minden pitához egy nagyobb szelet csirkemell (vagy igény szerint több, kevesebb), gyros fűszerkeverék (vagy keverhetjük házilag, akkor ízlés szerint kerülhet bele: só, oregánó, kakukkfű, rozmaring, csili, kurkuma, curry, gyömbér, őrölt koriander, bors, köménymag, édeskömény és szerecsendió), olívaolaj, egy maroknyi salátakeverék, kígyóuborka, kápia vagy kaliforniai paprika, újhagyma,
a joghurtos öntethez: natúr joghurt, só, bors, kevés citromlé, apróra vágott snidling, esetleg kevés majonéz.

Elkészítése:
Először a húst pácoltam. Egy-két kanál olívaolajban elkevertem a fűszereket, rákentem a hússzeletekre, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tettem.
Ezután teflonban gyorsan kisütöttem mindét oldalukat, majd nagyobb csíkokra vágtam. A joghurtos öntetet is elkészítettem a hozzávalóiból.
A pitákat megmelegítettem - kicsit grillezhetjük is hogy ropogósabb legyen -, lapjában félig kettévágtam, majd a másik széle felé még "zsebet" vágtam rajta. Megpakoltam a töltelékkel, alulra a húst, rá a salátát, a zöldségeket, és az egészet meglocsoltam az öntettel.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon kívánatos! Ha lenne itthon pitám, képes lennék azonnal nekiállni! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marcsi! A pitával nem kísérleteztem, de a tölteléke nagyon jól sikerült :-)

      Törlés
  2. Hmmmm, ma szívesen lettem volna a kosztosod! ;) Akarom mondani: ma is! :) Irtó finomnak néz ki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretettel várlak, ha erre jársz, ugorj be :-) :-)

      Törlés