Március 15-re készítettük ezt a finom palacsintát, saját ötlet szerint. A sütést ismét a férjem végezte, a többit én, illetve közösen....
Hozzávalók: 8 db megtöltött palacsinta, túróval vagy lekvárral,
a piros színhez: ribizli, cukor, esetleg kukoricakeményítő,
a fehér színhez: Hulala tejszínhab,
a zöld színhez: kókuszos vagy vaníliás pudingpor, cukor, mandula aroma, zöld festék.
a piros színhez: ribizli, cukor, esetleg kukoricakeményítő,
a fehér színhez: Hulala tejszínhab,
a zöld színhez: kókuszos vagy vaníliás pudingpor, cukor, mandula aroma, zöld festék.
Elkészítése:
Először elkészítjük a piros-fehér-zöld díszítésnek szánt krémeket, habot.
A Hulalát felverjük. A ribizlit - jelen esetben fagyasztott - rövid ideig főzzük, lepasszírozzuk, cukrozzuk, és mivel a fagyasztott gyümölcsből elég híg lesz, kukoricakeményítővel kicsit besűrűsítjük. Fél pudingporból a szokásosnál hígabb pudingot készítünk, mandula aromával ízesítjük, és zöld festékkel még egy kicsit színezzük.
A palacsintát megsütjük, a kívánt töltelékkel megtöltjük úgy, hogy a tölteléket inkább csak a közepébe tesszük, először a két oldalát hosszában ráhajtjuk, és aztán tekerjük fel. Így rövid tekercseket kapunk. Tálba tesszük őket, hogy az egyik végük középen összeérjen.
Az előzőleg elkészített öntetekkel és a habbal kidíszítjük.
A Hulalát felverjük. A ribizlit - jelen esetben fagyasztott - rövid ideig főzzük, lepasszírozzuk, cukrozzuk, és mivel a fagyasztott gyümölcsből elég híg lesz, kukoricakeményítővel kicsit besűrűsítjük. Fél pudingporból a szokásosnál hígabb pudingot készítünk, mandula aromával ízesítjük, és zöld festékkel még egy kicsit színezzük.
A palacsintát megsütjük, a kívánt töltelékkel megtöltjük úgy, hogy a tölteléket inkább csak a közepébe tesszük, először a két oldalát hosszában ráhajtjuk, és aztán tekerjük fel. Így rövid tekercseket kapunk. Tálba tesszük őket, hogy az egyik végük középen összeérjen.
Az előzőleg elkészített öntetekkel és a habbal kidíszítjük.
Ötletes tálalás! A palacsinta finomságában pedig nem is kételkedem. :)
VálaszTörlésKöszönöm Edith! Valóban nagyon finomak lettek, gyorsan fogytak :-)
TörlésMinden évben kitalálsz valamit! :-) Ezúttal is nagyon ötletes, ráadásul finom is- mert a túrós palacsinta mindig az, főleg így, felturbózva színekkel-ízekkel! :-)
VálaszTörlésKöszi, sokat gondolkodtam, hogy mit is készíthetnék idén, most ezt sikerült... A palacsinta amúgy is mindig kelendő :-)
TörlésNemzeti palacsinta - óriási! :-) Nagyon szeretem a kreatív megoldásaid. <3
VálaszTörlésKöszi szépen, igyekszem... :-)
TörlésHihetetlenül kreatív vagy, Katalin! :) A palacsinta megunhatatlan kedvenc, ezekkel a színekkel meg még csábítóbb. :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin! A többféle íz finom volt így együtt, a palacsinta pedig tényleg megunhatatlan :-)
TörlésImádjuk a palacsintát, a múlt héten volt nálunk, de nem voltam ilyen ötletes mint Te, csak a szokásos túrós, lekváros. Nagyon jól néz ki és biztos, hogy finom is.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia!
Törlés