2015. október 2., péntek

Sörben sült chilis-mézes csirkeszárnyak




Süssünk, főzzünk sörrel! címmel játék van Aninál, ahol sörrel készült ételekkel lehet benevezni.
Ebből az alkalomból készítettem ezeket a - saját ötletből született - finom omlós, erős-pikáns csirkeszárnyakat és combokat, krumplipürével és chilis csatnival.
És mellé természetesen egy pohár jól behűtött sör is könnyen lecsúszott...... 

Közben megszaporodott a hús, de a sör elfogyott

Hozzávalók: 3 csirkeszárny, 2-3 alsó csirkecomb, kb. 2-2,5 dl sör,
a páchoz (ízlés szerint lehet az arányokon változtatni): 4 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 2 kiskanál sűrített paradicsom vagy chili szósz, 1 kiskanál almaecet, 2 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint chilipor, szárított bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya,
köretnek: krumplipüré és chilis csatni.

Elkészítése:
A húsokat tűzállótálba tettem. A hozzávalókból elkészítettem a pácot, bekentem vele a húst, és kb. 1 órát állni hagytam. Ekkor ráöntöttem a sört, lefedtem fóliával, és sütőben puhára sütöttem. Ezután levettem róla a fóliát, és így még egy kicsit tovább sütöttem. Ezzel készen is van.
Közben elkészítettem a krumplipürét.
A chilis csatnit még a nyáron tettem el, most csak az üveget kellett felbontani. Ez hidegen és melegen egyaránt fogyasztható hozzá.

A bepácolt húsok

Ráöntjük a sört



2 megjegyzés:

  1. Előbb gyönyörködtem kicsit a háttérben, aztán a husiban! De finom lehet! Férjem, mikor grillen süt, mindig sörrel locsolja húst, persze közben a torkát is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi! És milyen jól teszi a férjed, hogy grillezés közben egy kicsit kóstolja..... persze csak azért, hogy jó lesz-e sör majd a husin :-)

      Törlés