Szeretjük a gombalevest, rendszeresen szoktam is főzni. Vagy mint egy zöldséglevest, vagy magyarosan, apró galuskával, egy-kétszer vargányával ízesítve, vagy tésztafélék nélkül, csak zöldségekkel. Sokféleképpen elkészíthető, mindig más és más, de abban megegyeznek, hogy finomak. Már annak, aki szereti a gombát....
Most csiperkegombából főztem, a végén az egészet pépesítettem, így közepesen sűrű krémlevest kaptam, és betétként zsemlekockával gazdagítottam.
Elkészítése egyszerű volt, még tejszín sem hiányzott belőle, és hagymát is elfelejtettem beletenni, de nem éreztük hiányát. A gomba mellett fehér- és sárgarépa, petrezselyem és lestyán zöld is volt benne. Úgyhogy nagyon jól sikerült. Annak ellenére, hogy nem volt sok benne a gomba, mégis nagyon jól kiérződött a gombaíz, gondolom a turmixolástól felszabadultak az ízek 😋.
Próbáljátok ki, ha szeretitek a gombát!
Most csiperkegombából főztem, a végén az egészet pépesítettem, így közepesen sűrű krémlevest kaptam, és betétként zsemlekockával gazdagítottam.
Elkészítése egyszerű volt, még tejszín sem hiányzott belőle, és hagymát is elfelejtettem beletenni, de nem éreztük hiányát. A gomba mellett fehér- és sárgarépa, petrezselyem és lestyán zöld is volt benne. Úgyhogy nagyon jól sikerült. Annak ellenére, hogy nem volt sok benne a gomba, mégis nagyon jól kiérződött a gombaíz, gondolom a turmixolástól felszabadultak az ízek 😋.
Próbáljátok ki, ha szeretitek a gombát!
Hozzávalók: maroknyi gomba (nem mértem, kb. 10 db kicsi gomba volt), 1-1 fehér és sárgarépa, 1 kanál olívaolaj, 1 kanál liszt, lestyán- és petrezselyemzöld, 1 db zöldség- vagy húsleveskocka, vagy házi ételízesítő, kb. 1 liter víz,
tálaláskor: pirított zsemlekocka.
Elkészítése:
A felszeletelt répákat és gombát olívaolajon megpároltam, enyhén sóztam. Megszórtam liszttel, fél percig még együtt pirítottam, majd felengedtem vízzel, és hozzáadtam a húsleveskockát. Beletettem a leves-zöldeket is, és készre főztem.
A felszeletelt répákat és gombát olívaolajon megpároltam, enyhén sóztam. Megszórtam liszttel, fél percig még együtt pirítottam, majd felengedtem vízzel, és hozzáadtam a húsleveskockát. Beletettem a leves-zöldeket is, és készre főztem.
Egy-két szép gombaszeletet félre tettem a tálaláshoz díszítéshez, a többi mindent pedig botmixerrel pépesítettem.
Az asztalnál zsemlekockával kínáltam.
Finom lehetett ! Érdekes én nagyon szeretem a gombát de levesnek eddig még nem csináltam kikéne már próbálnom. Általában vagy tojásosan vagy tejfölösen készítem .
VálaszTörlésKöszönöm Éva, próbálkozzál meg egyszer levessel is, ha szereted a gombát, ízleni fog! Mi nagyon szeretjük, de levesen kívül rántva, pörköltnek, rántottába vagy szaftos husokba is a kedvencünk.
TörlésNagyon finom levest főztél, és nem is kellett hozzá sok minden. Én is szoktam gombalevest főzni, de krémlevesnek még nem csináltam.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, próbáld meg egyszer krémlevesnek, nagyon finom.
TörlésIgen, mindig más és más. Nagyon finom lehetett. Egyszer csicsókát is tettem bele krumpli helyett. http://korsocska.blogspot.com/2025/03/gombaleves-csicsokaval.html
VálaszTörlésKöszönöm Ani, krumplit én nem szoktam beletenni a gombalevesbe, de biztos finom benne.
TörlésMinden gombás ételt szeretek, ilyen levest még nem főztem, de egyszer majd kipróbálom.
VálaszTörlésKöszönöm Mari, finom volt, próbáld ki egyszer!
TörlésÉn egyszer már készítettem gombából krémlevest, nekem nagyon ízlett. A tiédet is szívesen megkóstoltam volna. Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, nekünk is ízlett, biztos főzöm majd máskor is.
Törlés