Szeretjük a gombalevest, rendszeresen szoktam is főzni. Vagy mint egy zöldséglevest, vagy magyarosan, apró galuskával, egy-kétszer vargányával ízesítve, vagy tésztafélék nélkül, csak zöldségekkel. Sokféleképpen elkészíthető, mindig más és más, de abban megegyeznek, hogy finomak. Már annak, aki szereti a gombát....
Most csiperkegombából főztem, a végén az egészet pépesítettem, így közepesen sűrű krémlevest kaptam, és betétként zsemlekockával gazdagítottam.
Elkészítése egyszerű volt, még tejszín sem hiányzott belőle, és hagymát is elfelejtettem beletenni, de nem éreztük hiányát. A gomba mellett fehér- és sárgarépa, petrezselyem és lestyán zöld is volt benne. Úgyhogy nagyon jól sikerült. Annak ellenére, hogy nem volt sok benne a gomba, mégis nagyon jól kiérződött a gombaíz, gondolom a turmixolástól felszabadultak az ízek 😋.
Próbáljátok ki, ha szeretitek a gombát!
Most csiperkegombából főztem, a végén az egészet pépesítettem, így közepesen sűrű krémlevest kaptam, és betétként zsemlekockával gazdagítottam.
Elkészítése egyszerű volt, még tejszín sem hiányzott belőle, és hagymát is elfelejtettem beletenni, de nem éreztük hiányát. A gomba mellett fehér- és sárgarépa, petrezselyem és lestyán zöld is volt benne. Úgyhogy nagyon jól sikerült. Annak ellenére, hogy nem volt sok benne a gomba, mégis nagyon jól kiérződött a gombaíz, gondolom a turmixolástól felszabadultak az ízek 😋.
Próbáljátok ki, ha szeretitek a gombát!
Hozzávalók: maroknyi gomba (nem mértem, kb. 10 db kicsi gomba volt), 1-1 fehér és sárgarépa, 1 kanál olívaolaj, 1 kanál liszt, lestyán- és petrezselyemzöld, 1 db zöldség- vagy húsleveskocka, vagy házi ételízesítő, kb. 1 liter víz,
tálaláskor: pirított zsemlekocka.
Elkészítése:
A felszeletelt répákat és gombát olívaolajon megpároltam, enyhén sóztam. Megszórtam liszttel, fél percig még együtt pirítottam, majd felengedtem vízzel, és hozzáadtam a húsleveskockát. Beletettem a leves-zöldeket is, és készre főztem.
A felszeletelt répákat és gombát olívaolajon megpároltam, enyhén sóztam. Megszórtam liszttel, fél percig még együtt pirítottam, majd felengedtem vízzel, és hozzáadtam a húsleveskockát. Beletettem a leves-zöldeket is, és készre főztem.
Egy-két szép gombaszeletet félre tettem a tálaláshoz díszítéshez, a többi mindent pedig botmixerrel pépesítettem.
Az asztalnál zsemlekockával kínáltam.
Finom lehetett ! Érdekes én nagyon szeretem a gombát de levesnek eddig még nem csináltam kikéne már próbálnom. Általában vagy tojásosan vagy tejfölösen készítem .
VálaszTörlés