2024. október 26., szombat

Fahéjas-fűszeres keksz


A fűszeres kekszek egy pohár hársfavirág-hibiszkuszvirág teával.....


Egy-két keksz kettétörve

A maradék mehet a "Titkos finomságok" dobozba


Itt az ősz, lassan eljön a tél is, ilyenkor jó dolog, ha mindig tele van a kekszes dobozunk, és egy forró tea mellett elmajszolhatunk egy két-két finom, fűszeres kekszet. 
Nemrég bukkantam rá az interneten erre a receptre, amit apróbb eltérésekkel meg is sütöttem.

Recept ötlet: innen

Hozzávalók, nálam: 20 dkg liszt, 0,5 kiskanál szódabikarbóna, 2,5 kiskanál fahéj, 0,5 kiskanál szegfűszeg, 0,5 kiskanál szerecsendió, 10 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg nádcukor (vagy ízlés szerint), 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál méz, 1 tojás.

Elkészítése:
A lisztben elkevertem a szódabikarbónát és a fűszereket. 
Egy másik tálban habosra kevertem a vajat a cukrokkal, a mézzel és a tojással, majd jól összedolgoztam a lisztes keverékkel. 2 órára hűtőbe tettem. 
Ezután a tésztából kis golyókat formáztam, majd húsklopfolóval szétlapítottam őket, így egyenletesen vékonyak lettek és még szép mintájuk is lett. 
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, rásorakoztattam a kekszeket, kicsit távolabb egymástól. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre is sültek (ez az idő a sütőtől függhet). 
Én az első adagot kicsit tovább sütöttem a kelleténél, mert ez is olyan, mint a mézespuszedli, hogy akkor kell már kivenni őket, mikor azt hinnék, hogy még nem sültek készre.😆






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése