Egy finom krémes-habos epertorta, aminek az eredeti receptjét a Nők Lapjában láttam, nálam így készült....
Hozzávalók nálam, a piskótához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor,
a krémhez: 10 dkg fehércsokoládé, 3 tojás sárgája, 3,5-4 dl Meggle cukrászhab, 2 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint), 2 teáskanál zselatinpor, 10-15 mentalevél, 20 dkg eper,
a díszítéshez: 5 fehér csokoládé, annyi eper, mennyiből körbe ki lehet rakni, és 1-2 mentalevél.
a krémhez: 10 dkg fehércsokoládé, 3 tojás sárgája, 3,5-4 dl Meggle cukrászhab, 2 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint), 2 teáskanál zselatinpor, 10-15 mentalevél, 20 dkg eper,
a díszítéshez: 5 fehér csokoládé, annyi eper, mennyiből körbe ki lehet rakni, és 1-2 mentalevél.
Elkészítése:
A piskótához felverjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük a sárgájákat, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett 23 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a habalapot felverjük, gőz fölött megolvasztjuk a csokit, a zselatint fél dl vízben felfőzzük, a mentaleveleket apróra vágjuk, mindet félretesszük.
A tojássárgájákat gőz fölött csípősre (csíp, amikor beledugjuk az ujjunkat) melegítjük a cukorral, majd hűlésig habbá verjük. Hozzákeverjük az előzőleg felvert habot, az olvasztott csokoládét, az elkészített zselatint és az apróra vágott mentaleveleket.
A tortalap köré visszahelyezzük a sütőpapírral kibélelt tortaforma oldalát, oldalát szorosan kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd beletöltjük az elkészített krémet.
Hűtőszekrényben dermesztjük, majd tálalás előtt csokoládéforgáccsal, egy szép nagy eperszemmel és mentalevelekkel díszítjük.
A tojássárgájákat gőz fölött csípősre (csíp, amikor beledugjuk az ujjunkat) melegítjük a cukorral, majd hűlésig habbá verjük. Hozzákeverjük az előzőleg felvert habot, az olvasztott csokoládét, az elkészített zselatint és az apróra vágott mentaleveleket.
A tortalap köré visszahelyezzük a sütőpapírral kibélelt tortaforma oldalát, oldalát szorosan kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd beletöltjük az elkészített krémet.
Hűtőszekrényben dermesztjük, majd tálalás előtt csokoládéforgáccsal, egy szép nagy eperszemmel és mentalevelekkel díszítjük.
Nagyon szép tortát alkottál. Biztos, hogy finom is, hiszen eper van benne. :) Egy szelet most jól jönne.
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, finom volt :-)
TörlésBizony finom volt, csak a Dédukámnak nem jutott elég eper belőle.
VálaszTörlésMajd legközelebb ????
Ez egy másik torta, ez már régebben készült, de köszönöm :-)
TörlésGyönyörű! Pont az én ízlésemnek való, imádom a könnyed, habos, csupa gyümölcsös sütiket. Biztosan hamar el is fogyott.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, igen, sajnos hamar elfogyott :-)
TörlésHiper-szuper!! Gyönyörű minden porcikája...
VálaszTörlésNagyon szép ez a torta! Nálunk most kezdett el érni az eper, egy részének már tudom, mi lesz a sorsa! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi! Kívánom, hogy sok szép epretek teremjen :-)
Törlés