Egy finom sült hal, amit készíthetünk szürke harcsából vagy afrikai harcsából is, mindegyikből nagyon finom...
Hozzávalók, a sült halhoz: mindegyik szelet halhoz 2 szelet bacon, só, bors, citromlé,
a rizottóhoz: 2 dl rizshez 0,5-0,75 dl fehér bor, egy marék reszelt sajt, 1-2 kiskanál ételízesítő (ha van, házi), olaj, só, jelen esetben borsó és sárgarépa, brokkoli,
a tálalásnál: citrom, snidling, kevés reszelt sajt.
a rizottóhoz: 2 dl rizshez 0,5-0,75 dl fehér bor, egy marék reszelt sajt, 1-2 kiskanál ételízesítő (ha van, házi), olaj, só, jelen esetben borsó és sárgarépa, brokkoli,
a tálalásnál: citrom, snidling, kevés reszelt sajt.
Elkészítése:
A halszeleteket sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével, majd kb. fél óráig pihentettem.
Ezután minden szeletet körbe tekertem a bacon szeletekkel, enyhén kiolajozott tűzállótálba fektettem őket, és kezdetben alufóliával letakarva, majd anélkül, sütőben szép piros-barnára megsütöttem.
Közben elkészítettem a rizottót. Olajon enyhén megpirítottam a rizst, hozzáöntöttem a bort, és még annyi vizet, hogy összesen dupla mennyiségű legyen mint a rizs. Hozzáadtam az ételízesítőt is, és fedő alatt készre pároltam. Ekkor hozzákevertem a reszelt sajtot.
A zöldségeket külön pároltam meg, majd összekevertem a kész rizzsel.
Tálalásnál a tányérokon a rizs tetejére is szórtam kevés reszelt sajtot és apróra vágott snidlinget, a brokkolit mellé tettem, és citromszeleteket kínáltam hozzá.
Nagyon finom lehetett guszta !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, az volt :-)
TörlésHa hal van ebédre vagy vacsorára az csak finom lehet,akár sütve akár rántva. Egy kis pohár vörös bor sem hiányozhat, mert a hal úszni szeret! :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Egy kis bor valóban nem árthat, mert a hal tényleg úszni akar :-)
TörlésHű, ez nagyon finom lehet, jól kifundáltad!
VálaszTörlésKöszönöm, finom volt :-)
TörlésEz nagyon jól néz ki! Mi ritkán eszünk halat, pedig szeretjük. De így mindenképpen el kell készítsem!
VálaszTörlésKöszönöm! Nektek pedig jó étvágyat majd hozzá :-)
TörlésNagyon finom lehetett ha szeretitek a busát, és a tálalás is szép. Én is készítettem hasonlót, de pisztrángot úgy, hogy füstölt szalonna volt rajta és a beirdalt résekben fokhagyma.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! A pisztráng biztos még finomabb volt, de mi a busát is szeretjük :-)
TörlésJaj, de jól néz ki! Kár, hogy nem kapok busát a közelben. Ezt gyakrabban megenné a férjem, mint más halat.
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Nálunk mindig kapni, szeretjük is :-)
Törlés