2014. március 7., péntek

Kelt almás palacsinta





A receptet itt találtam, kicsit átalakítva készült el. Férjem sütötte ki őket, nagyon finom, könnyű palacsinták lettek belőle.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás (az eredeti recept 4 tojást írt, aki úgy gondolja tehet bele 2-nél többet), 3 csapott evőkanál cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1,5 dkg élesztő, kb. 5 dl tej, szódavíz, fél citrom reszelt héja, 3 savanykás alma,
a tetejére: cukor és fahéj.

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sárgájákkal, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a többi tejet, a citrom reszelt héját, jól elkeverjük, lehet robottal is. Ezután belekeverjük a negyedelt és vékony szeletekre vágott almát. Szükség szerint hígítjuk még szódavízzel. A fehérjéket felverjük, és lazán hozzákeverjük az almás tésztához, majd hagyjuk kelni.
Olajjal kikent palacsintasütőben a palacsinták mindkét oldalát szép piros-barnára sütjük. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

A megkevert tészta az almákkal

A felvert fehérjék habját is hozzáadjuk

A megkelt tészta

Sütés közben

Készre sütve



11 megjegyzés:

  1. Nem ettem még ilyet, de felkeltette az érdeklődésemet, kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nézegettem már ezt a receptet, de Te most még jobban meghoztad hozzá a kedvemet. Tényleg olyan jó lazának, könnyűnek tűnik a tésztája...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű lesz, eddig sütőporral szoktuk készíteni az almás palacsintát, de ez jobb :-) főleg hogy nem nekem kell sütni :-)

      Törlés
  3. Én sem ettem még kelt palacsintát, bár hallottam már róla. De mindig azt gondoltam, hogy palacsintaként vaskos, nehéz. Na majd kipróbálom, mert a hozzávalókkal csak finom lehet, meg aztán én kimondottan a kelt dolgokat szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lívia, egyszer ki kell próbálni, biztosan ízlik majd nektek is :-)

      Törlés
  4. Én sem bánnám, ha a Férjem sütné ki a palacsintákat:-) Én megkavarom, csak sütni ne kelljen:-) Nagyon finom lehet így a palacsinta, ezt csak szeretni lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem szerencsém van a palacsintasütéssel :-)

      Törlés
  5. Katalin nagyon finom palacsintát sütöttél, egyszer biztosan kipróbálom, pedig én nem rajongok az almáért! :)

    VálaszTörlés
  6. Guszta, nagyon fincsi lehet. :) Valamikor régen egyszer már sütöttem kelt tésztás palacsintát, újra kellene, a recepted alapján! :)

    VálaszTörlés