2014. január 7., kedd

Zellerkrémleves


Először készítettem zellerkrémlevest, ezért csak egy kisebb mennyiséggel próbálkoztam. Nagyon finom, krémes lett, valószínű máskor is fogom főzni...

Hozzávalók egy kisebb adaghoz: egy közepes zeller, 1 kis hagyma, 1-2 kisebb krumpli, pár karika sárgarépa, 1-2 szál zellerzöld, só, bors, kevés olaj, a leves mennyiségétől függően 0,5-1 dl főzőtejszín,
tálaláskor: a tetejére reszelt sajt és levesgyöngy.

A hagymát apróra vágtam, az olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a többi zöldséget, és együtt pároltam még egy rövid ideig. Sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel, és puhára főztem. Az egészet botmixerrel pépesítettem, hozzákevertem a tejszínt, még egyet forraltam rajta, és már el is készült.
Levesgyönggyel és reszelt sajttal tálaltam.

Az előkészületek

A már leturmixolt levesbe beleöntjük a tejszínt

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, egyik kedvenc levesem! :) Szerintem nagyon finom íze van, guszta így levesgyönggyel és sajttal tálalva! :)

    VálaszTörlés
  2. Én meg brokkolikrémlevest főztem:-) Zellerkrémlevest még nem ettem, pedig már terveztem főzni, hallván jó hírét. Előbb-utóbb sorra kerül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos az is finom, hogy csináltad?

      Törlés
  3. Gyakran szoktam készíteni, imádom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...