2014. január 23., csütörtök

Rozmaringos csirkecomb őszi-téli zöldségekkel



A recept a Színes RTV újságból származik, amit még lila hagymával és friss bazsalikommal gazdagítva készítettem el.
Nagyon finom, különleges ízű a sokféle zöldségtől, legalábbis nekem. Mindenkinek csak ajánlani tudom...

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 20 dkg sütőtök, 20 dkg cékla, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kisebb zellergumó, 1 kisebb póréhagyma, 2 lila hagyma, 4 ágacska friss rozmaring, ha nincs szárított, só, bors, olaj.

A húst sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kis olajjal, mindegyik combra tettem egy rozmaring ágacskát, egész kevés vizet öntöttem alá, és fólia alatt sütőben kb. fél óráig sütöttem.
Közben megpucoltam a zöldségeket, melyeket kis darabokra, illetve karikára vágtam, és a félig sült combok köré öntöttem. Sóztam, borsoztam, ezeket is kicsit meglocsoltam olajjal, megszórtam még egy kis szárított rozmaringgal és apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Visszatettem rá a fóliát, még 15 percig így sütöttem, majd fólia nélkül, hogy a hús és a zöldségek kicsit megpiruljanak.
A cékla az összes zöldséget a saját színére színezte, amitől nagyon mutatós lett.
A vetrecéhez előző nap készített, maradék köménymagos krumplit és néhány salátalevelet tálaltam mellé.

A hozzávalók

A feldarabolt zöldségek

Félig készen

Újabb sorozatot töltöttem fel Észak-Magyarországhoz, most a somoskői bazaltorgonákat, itt látható......


7 megjegyzés:

  1. Ajaj ez nagyon guszta! Egy kis tejfölös csirkeszárny csőtésztával volt az ebédünk. Ezt láttán ismét éhes lettem!

    VálaszTörlés
  2. Azt mindenit, nagyon guszta! :) Én ugyan nem szeretem a rozmaringot, de ez olyan jól néz ki, hogy szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg különleges ez a köret és nagyon-nagyon finom lehet! :) A husi is és a köret is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindhármótoknak!

    VálaszTörlés
  5. Katalin, el tudom képzelni a finom illatokat és izeket. A friss rozmaringnak nincs párja, és az őszi-téli zöldségek nagyon jól jönneke a sült csirkével. A szép szinek, és az izek, na meg az elegáns tálalás...kimondottan nagyon guszta, és finom!

    VálaszTörlés
  6. De szépre sült az a csirkecomb! A köret meg tényleg különleges, szívesen megkóstolnám:-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kívánatos az a sok zöldség, mind kedvenc :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...