A receptre nemrég bukkantam rá egy 2004-es "fakanál"-ban, olyan csábítóan nézett ki, hogy muszáj volt egy kisebb adagot elkészítenem. Még kapható szép dinnye és már van narancs is a piacon. Kicsit módosítottam az eredeti receptem, mert nagyon sok cukrot írt hozzá. Így ebből kevesebbet, viszont több citromot tettem bele. Nagyon finom lett, már alig várom, hogy kinyithassam az első kis üveget....
Hozzávalók a saját változatomhoz: 1,5 kg kimagozott görögdinnyehús, 2 nagyobb narancs, 2 dl almalé, egy-másfél citrom leve, 20 dkg cukor, kb. 3-4 kiskanál dzsem fixáló,
a tetejére: szalicil.
Elkészítése:
A dinnyét és a narancsot kisebb darabokra vágtam, a cukorral a citromlével és az almalével addig főztem, míg a dinnye már puhult és a levét kezdete elfőni. Ekkor hozzákevertem a dzsem fixálót és még öt percig főztem, majd kis üvegekbe töltöttem és késhegynyi szalicilt szórtam a tetejére. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Érdekes párosítás, dinnyelekvárról eddig még nem hallottam. De ha belegondolok, biztosan nagyon finom! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! Eddig én sem hallottam ilyenről :)
VálaszTörlésNahát, ez érdekes...
VálaszTörlésÉn még nem is hallottam görög dinnye dzsemröl...de a párositás a narancs izzel nagyon finomnak hangzik és látszik!
VálaszTörlés