2013. augusztus 9., péntek

Tárkonyos krumplileves - nyáriasan



Nyárias, mert könnyű, habarás vagy rántás nélkül készült, friss zöldségzöldekkel: tárkonnyal, lestyánnal és petrezselyemmel. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és finom.....és ilyenkor nyáron sokszor egy jó kis kiadós leves is elég ebédre, utána egy-két szem gyümölccsel.

Hozzávalók: kb. 40-45 dkg krumplihoz 1-2 szál sárga- és fehérrépa, néhány szál friss tárkony-, lestyán- és petrezselyem zöldje, 1 hagyma, olaj, só, ízlés szerint tárkonyos ecet vagy Maggi Borş ételízesítő, vagy ha egyik sincs, akkor sima ecet.

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit és a répákat, kicsit átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, hozzákeverjük az összemetélt zöldeket és készre főzzük. A végén az ecettel vagy az ételízesítővel ízlés szerint savanyítjuk.



5 megjegyzés:

  1. Nekem jöhet habarással, vagy anélkül, imádom!

    VálaszTörlés
  2. Ezekkel a finom, friss zöldfűszerekkel tényleg nagyon jó íze lehet, finom! :)

    VálaszTörlés
  3. Igazán guszta, és finom...szeretem mindenféle képpen a leveseket, pláne házilag, csk is!

    VálaszTörlés