2013. augusztus 5., hétfő

Hideg harcsasaláta


A halsaláta, még csak kevés öntettel....

Ezt a salátát teljesen saját ötlet alapján készítettem. Meleg nyári napokra kiváló ebéd vagy vacsora....

Hozzávalók mennyiség nélkül: afrikai harcsa szeletek, halakhoz való fűszerkeverék (ami lehet zsálya, bazsalikom, lestyán, babérlevél, koriander), őrölt bors, citromlé, kevés vaj,
a salátához: jégsaláta, paradicsom, kovászos uborka, csípős paprika karikák, konzerv csemege kukorica, citrom szeletek,
az öntethez: joghurt, majonéz, mustár, kis porcukor, pár csepp citromlé, őrölt bors, pár csipet saláta fűszerkeverék (amiben lehet: kakukkfű, petrezselyem, zsálya, bazsalikom, majoránna, oregáno), vagy amelyeket ezekből szeretünk, 
friss bazsalikom levelek.

Elkészítése:
Először a halat sütöttem meg. Sóztam, borsoztam, fűszereztem, meglocsoltam citromlével, egy-két kis darabka vajat morzsoltam rá, és alufóliába csomagolva sütőben megsütöttem. A végén az alufóliát kinyitottam, hogy egy kis színt kapjon a hal. Ezután hűtőbe téve lehűtöttem.
A salátát csak tálalás előtt állítottam össze. A zöldségféléket feldaraboltam, szeleteltem, tányérra halmoztam. Rajta elosztottam a feldarabolt, hideg sült halat, majd az öntetet ízlés szerint elkészítettem, és a salátára locsoltam. Citromkarikával és friss bazsalikom levelekkel tálaltam.

...és közelebbről, erősebben meglocsolva a joghurtos öntettel



4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, gyakran eszem halas salátát, de harcsával még nem próbáltam. Tele van a fagyasztóm saját fogású tengeri hallal, ebben szerencsés vagyok:)

    VálaszTörlés
  2. Ó, de nagyon guszta! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. A lényeg, hogy hideg:-) Na meg hogy jól is néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Szuper salátát alkottál, nagyon guszta, igazán finom lehetett! :) Az már csak ráadás, hogy ebben a melegben különösen jólesnek az ilyen ételek és még egészséges is! :)

    VálaszTörlés