2013. január 29., kedd

Tacchino piccante


Ez az olaszos tészta a lányom specialitása, amit ő készített el.

Hozzávalók: egy csirkemellhez kb. fél doboz kukoricakonzerv, egy piros kaliforniai paprika fele, egy hagyma, egy narancs leve, só, olaj, egy-két csipet őrölt szerecsendió, egy mokkáskanálnyi friss reszelt gyömbér, kb. 2 dl édes-savanyú szósz (Univer, zöldség nélküli változat), egy kevés tejszín, kb. 0,5-0,75 dl, őrölt chili paprika vagy  sózott, darált erős paprikakrém, és orsótészta.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, együtt pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáöntjük a szószt és a narancslét is. Mikor már félig puha a hús, belekeverjük a kukoricát, a kis kocákra vágott paprikát és a tejszínt. Ha nagyon sűrű, főzés közben egy kis vizet is adunk hozzá, és készre főzzük. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, és a raguval összekeverjük. Tálaláskor friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta szívesen kóstolgatnám!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép színes és étvágygerjesztő:) A lányod is nagyon ügyes, nemcsak te:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen mindkettőtöknek, a lányom nevében is :)

    VálaszTörlés
  4. Juj, ez nagyon guszta!
    Megláttam, és éhes lettem, pedig már vacsoráztunk.

    VálaszTörlés
  5. Jó kis recept, nagyon guszta a fotón, igazán fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  6. Marcsi, Hankka köszönöm, örülök, hogy nektek is tetszik :)

    VálaszTörlés
  7. Biztos finom, csak egy kis megjegyzés: "tacchino" pulykát jelent!

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük a kiegészítést a pulykával kapcsolatban, most már ezt is tudjuk :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...