2012. február 15., szerda

Töpörtyűkrém


Hozzávalók: 20 dkg töpörtyű, 2 db főtt tojás, egy lila hagyma, ízlés szerint só, bors, chili por, mustár, piros arany, ami nálam házi készítésű paprikakrém volt.

Töpörtyűkrémet most készítettem először, de mindjárt megnyerte a tetszésünket. Nagyon finom reggelire vagy vacsorára.
A tojássárgáját összenyomkodtam, a fehérjét a töpörtyűvel együtt ledaráltam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam egy kis paprikakrémet, chili port - mert szeretjük az erőset -, az apróra vágott hagymát és a mustárt, amit több részletben kevertem hozzá, kb. 3-4 kiskanálnyi lehetett. Jól lehűtöttem, hozzá friss, még langyos szezámmagos kenyeret ettünk, amit szintén ezen a délutánon sütöttem.

6 megjegyzés:

  1. Hű,nagyon megkívántam!A tojás különösen tetszik benne!

    VálaszTörlés
  2. Éva írta.......

    Biztosan finom lett a töpörtyű krém,
    de a képet nézve a kenyér is nagyon
    finomnak néz ki,jó lukacsos.

    Várjuk a receptjét.....

    VálaszTörlés
  3. A következő receptem a kenyér lesz :)

    VálaszTörlés
  4. Nagymama készített régen ilyet,annyira szerettem.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem én is a tepertőkrémet most hogy így belegondolok jó régen csináltam. Bár én tojást nem szoktam bele tenni csak mustárt meg borsot. Finom lehet így tojással is !

    VálaszTörlés
  6. Hűű, nagyon régen készítettem, finom, változatosságot adó kenyérre való. A mustár hihetetlenül jól megy hozzá.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...