2012. február 21., kedd

Tejfölös-mustáros tarja


Hozzávalók: tarja szeletek, só, őrölt bors, bazsalikom, kakukkfű, zsálya, tejföl, mustár, zsír vagy olaj.

Mennyiséget nem írtam, szükség szerinti mennyiségből süthető. Elkészítése nagyon egyszerű. 
A tarjaszeleteket sóztam, befűszereztem, a tűzálló tálat zsiradékkal megkentem, és a hússzeleteket az edény aljára fektettem. A tejfölbe kevertem egy evőkanálnyi mustárt, és megkentem vele a húst. Egy kis vizet öntöttem bele, óvatosan, inkább a tál szélére, hogy a tejfölös kencét ne vigye le róla. Fóliával lefedtem és sütőbe tettem. Egyszer-kétszer megnéztem, pótoltam az elpárolgott vizet, mert a hús még nem puhult meg. A végén pár percre a fóliát levettem róla, hogy szép aranybarnára süljön. Krumplipürével és céklával tálaltam.

A befűszerezett hússzeletek

A mustáros tejföl a húson, sütés előtt

6 megjegyzés:

  1. De jó kis adag! Egyszerűen elkészíthető és finom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ! Igen finom lehet, szeretem az ilyen fűszeres húsokat és hogy a sütőben lehet sütni ez külön szerencse!

    VálaszTörlés
  3. Ahányszor én ide jövök hozzád, a gyomrom el kezd korogni azé éségtöl...mind ezeket a finomságokat amit te készitesz, az én legkedvenceimek.
    Nagyon, guszta és finom!

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Nagyon szép lett, és fincsi

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek! Valóban finom volt, jó fűszeres, és nincs vele sok munka :))

    VálaszTörlés
  6. A tejföl alá én szoktam tenni üveges gombát!És a hús hamarabb puhul,ha előtte este bepácolod füszeres olajba!Mielőtt kész reszelt sajtot is piritok rá!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...