Kati hóembereit először az Erdélyi Konyha decemberi számában láttam meg, aztán a blogjára is feltöltötte. Nagyon megtetszettek, hát én is elkészítettem....
Így december idején nagyon aktuálisak, finom dísze lehet a szilveszteri hidegtálaknak.
Így december idején nagyon aktuálisak, finom dísze lehet a szilveszteri hidegtálaknak.
Hozzávalók nálam: 1-1 nagyobb és 1-1 kisebb főtt tojás, 3-3 sárgarépa karika, pár szem bors, és néhány rozmaring ágacska vagy petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A tojásokat meghámozzuk, alját és tetejét levágjuk, hogy egyenesen megálljanak a tányéron, és hogy a nyakánál jól illeszkedjenek. Fogpiszkáló segítségével rögzítjük a két tojást, valamint a sárgarépa karikákat a hóember fején. Borsszemekből készítjük a szemeket és a gombokat, az orrokat pedig szintén sárgarépából faragjuk ki.
A hóemberek alatti hóbuckák majonézes krumpliból készültek.
A hóemberek alatti hóbuckák majonézes krumpliból készültek.
Hogy mi mindent kitalálnak ráérős, jó fantáziájú emberek ! :-) És ezt legalább nem is nehéz megcsinálni. Igaz én magamnak nem készítek karácsonyi hidegtálat, de ettől az ötletet még aranyosnak találom.
VálaszTörlésÉn magamtól nem tudtam volna ilyen ötletes dolgot kitalálni, csak láttam és megtetszett.
TörlésSzilveszterre mi sem szoktunk hidegtálat készíteni, de hátha valaki....
Nagyon ötletes,szép hóemberkék!
VálaszTörlésPuszi:ÁGI
Köszönöm Ági, sajnos nem én találtam ki :-)
Törlés