A töltött pulykamell krumplipürével, mögötte az aszalt szilvás-almás szósz |
A tányéron egy pulykatekercs... |
....és kettévágva |
Karácsonykor az egyik napon ez volt a menünk......
Hozzávalók, személyenként kb. két szilvás hústekercshez: két kisebb tenyérnyi pulykamell, mindegyikbe 3 szem aszalt szilva, belülre 1-1 vékony bacon szelet és a tetejére 1-1 szelet füstölt szalonna, só, bors, szárnyas fűszerkeverék, zsír,
az aszalt szilvás-almás szószhoz, kb 4-6 személyhez: 20 dkg aszalt szilva, 2 alma, 1,5-2 dl vörösbor, pici só, ízlés szerint kevés citromlé, porcukor, pár szem szegfűszeg, néhány csipet őrölt fahéj és őrölt kardamom.
az aszalt szilvás-almás szószhoz, kb 4-6 személyhez: 20 dkg aszalt szilva, 2 alma, 1,5-2 dl vörösbor, pici só, ízlés szerint kevés citromlé, porcukor, pár szem szegfűszeg, néhány csipet őrölt fahéj és őrölt kardamom.
Elkészítése:
A húst kiklopfoltam, sóztam, fűszereztem. Mindegyik szeletre ráfektettem egy vékony bacon szeletet és 3 szem aszalt szilvát. Összetekertem és szorosan egymás mellé fektetve egy kizsírozott jénai tálba tettem. Vizet öntöttem alá, alufóliával letakartam, és sütőbe tettem. Egy-kétszer megnéztem, saját levével meglocsoltam. Mikor már majdnem kész lett, egy-egy szelet füstölt szalonnát tettem a tetejükre, és fólia nélkül készre sütöttem.
A szószhoz az aszalt szilvát és a meghámozott, kockákra vágott almát a fűszerezett vízben rövid ideig főztem. Ezután hozzáadtam a bort és a citromlét. Utánakóstoltam, hogy kell-e hiányzik-e még belőle valami, majd a felét botmixerrel pépesítettem, a többit darabosan hagytam. Egyet forraltam még rajta, s már el is készült.
A kardamomtól finom pikáns íze lett.
A hústekercseket krumplipürével és a szósszal tálaltam.
A szószhoz az aszalt szilvát és a meghámozott, kockákra vágott almát a fűszerezett vízben rövid ideig főztem. Ezután hozzáadtam a bort és a citromlét. Utánakóstoltam, hogy kell-e hiányzik-e még belőle valami, majd a felét botmixerrel pépesítettem, a többit darabosan hagytam. Egyet forraltam még rajta, s már el is készült.
A kardamomtól finom pikáns íze lett.
A hústekercseket krumplipürével és a szósszal tálaltam.
Először volt egy finom húslevesünk, majd a pulykahusi után édes és sós sütik, valamint házi bonbonok, melyeket marcipánnal, rumos meggyel, mogyoróval és
cukrozott narancshéjjal töltöttem.
Végezetül pedig egy kis karácsonyi hangulat - néhányan a kedvenc angyalkáimból,
a fenyőfánkról....
Finomságok sora, az angyalkáiddal igazi karácsonyi hangulatban.
VálaszTörlésIlyen egy igazi karácsonyi hangulat!
VálaszTörlésFinom étkek, angyalkák és jó hangulattal emlékezni a
kicsi Jézuska megszületésére, akit már nagyon vártunk!
Köszönöm!
TörlésNagyon guszta amit készitettél,biztosan nagyon finom is volt.
VálaszTörlésSzépek az angyalkák is.
Sok puszi:ÁGI
Köszönöm Ági, finom volt minden :-)
TörlésFinomságok sokasága! :) Mindegyik szemet gyönyörködtető, biztosan finomak is! :) Az angyalkák is szépek!
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin! Finom volt, és gyorsan fogytak :-)
Törlés